Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu se mai gindeste daca pune piciorul in prag, in problema cartierului Siret

Presedintele Consiliului Judetean Braila nu considera ca s-a inmuiat, in relatiile cu autoritatile galatene, in ceea ce priveste cartierul Siret. Stancu admite ca a spus ca va pune piciorul in prag, pentru ca galatenii continua sa construiasca cu autorizatii pe care si le dau singuri, si este satul de discutii sterile, dar, mai nou, dupa ultima intilnire cu vecinii de peste Siret, da inapoi, si vorbeste despre faptul ca sint necesare noi discutii: "Noi ne vedem de treaba noastra, am avut o discutie, nu cred ca este ultima, am avut si ieri o discutie cu domnul prefect Mitroi. Noi trebuie sa ne aparam cu totii interesul Brailei si atunci vom folosi orice mijloace pentru a impune jurisdictia Brailei asupra teritoriului respectiv. De aceea, vom incerca orice metoda si instrument legal pe care le avem, la dispozitie. Nu stiu daca i-am facut sa inteleaga ca nu mai pot construi acolo in conditiile de pina acum, dar trebuie sa folosim instrumente legale. Dvs. spuneti ca m-am inmuiat, dar este treaba dvs. ce credeti, la mine vor vorbi faptele, nu vorbele".
In ceea ce-l priveste, senatorul Aurel Simionescu - pe al carui mandat de presedinte al CJ s-a produs transferul de administrare al terenului in disputa, si care, la acea vreme, nu a avut nimic de comentat, daramite sa incerce rezolvarea problemei - a declarat ieri, pe aceasta tema: "Ei au inteles ca nu mai pot construi asa, dar construiesc in continuare. Hotaririle respective vor fi atacate in instanta. Aceasta este procedura si eu cred ca in momentul de fata, dupa atitea discutii, nu ne mai putem permite sa continuam acest joc in care ne adunam la masa, spunem ca sintem de acord si dupa ce am trecut Siretul, uitam tot ce am promis".
Intrebat cine poate sa atace in instanta documentele de urbanism emise de Galati, Stancu a spus: "Consiliul Judetean, care are dreptul pe lege sa emita aceste autorizatii. O sa am o discutie cu specialistii in astfel de problema si saptamina asta vom lua o decizie".
Amintim ca aceleasi amenintari le-au mai auzit galatenii si din partea prefectului Nicolae Mitroi, in urma cu citeva luni, insa nici in cazul lui, nu s-a depasit stadiul de vorbe.
Categorie articol: 

Comentarii