Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu, pe masa de "disecţie" a PDL Brăila

Problema preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a ajuns şi pe masa de "disecţie" a democrat-liberalilor brăileni. Recent, în cadrul unei conferinţe de presă a PDL Brăila, Constantin Dumitriu, şeful filialei judeţene a organizaţiei politice, şi deputaţii Eugen Bădălan şi Viorel Balcan au abordat subiectul punerii sub anchetă a lui Stancu de către ANI. Opiniile exprimate de pedelişti s-au bătut cap în cap. Astfel, Eugen Bădălan a explicat că, din punctul lui de vedere, este prematură punerea preşedintelui CJ la stâlpul infamiei, până când organele abilitate ale statului nu-şi vor da verdictul.
"Toată lumea a început acum să-l arate cu degetul pe preşedintele Consiliului Judeţean. Eu, personal, am o altă opinie. El poate fi atacat din punct de vedere al atitudinii politice, din punct de vedere al nu ştiu căror norme legale... Din punct de vedere legal, eu cred că niciunul dintre noi nu are dreptul să îşi spună punctul de vedere până când organele abilitate prin lege ale României nu iau o decizie şi nu dau verdictul. Noi toţi trebuie să adoptăm o atitudine legală şi constituţională, că Bunea Stancu se bucură de prezumţia de nevinovăţie", a declarat Bădălan.
Preşedintele PDL Brăila are totuşi o altă părere: "Acest semnal eu l-am tras şi acum un an de zile, când v-am spus şi cum a crescut cifra de afaceri a Conciviei în 2004, şi am tras un semnal de alarmă că există un conflict de interese şi sincer mă bucur că, în sfârşit, ANI a luat poziţie. Eu am mai constatat şi am văzut că din Strategia de Sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean mai face parte şi cumpărarea unui 4x4 pentru Spitalul Judeţean. Probabil că trebuie să cumpere acea maşină de la un membru al socialiştilor şi trebuie să îşi achite o anumită datorie, bănuiesc eu, pentru că altfel nu poate justifica o cheltuială atât de mare din banii publici pentru o maşină 4x4 atât de scumpă pentru o directoare atât de mică", a comentat Constantin Dumitriu.
Dacă Dumitriu şi Bădălan au ţinut să-şi exprime poziţiile vizavi de această chestiune, în ceea ce-l priveşte pe Viorel Balcan, treburile au stat în felul următor: "Nu mă interesează pe mine acest subiect."
Reamintim că inspectorii ANI susţin că Stancu, în calitate de şef al Consiliului Judeţean Brăila, ar fi semnat cinci contracte finanţate din bani publici în valoare de peste 638.000 euro cu o companie la care deţine, indirect, acţiuni, mai exact "Concivia".
Categorie articol: 

Comentarii