Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu nu a scăpat de arestul la domiciliu, dar vrea la plimbare

Ieri, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins contestaţia împotriva prelungirii arestării la domiciliu formulată de Gheorghe Bunea Stancu. Vicele Consiliului Judeţean, Florin Mija, a mai primit şi el o lună de arest la domiciliu şi a contestat măsura Tribunalului Galaţi, însă şi în cazul lui s-a respins contestaţia. "S-au respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva măsurii de prelungire a arestului la domiciliu, dispusă de Tribunalul Galaţi", a precizat consilier Irina Popa, din cadrul Biroului de informare şi Relaţii Publice al CA Galaţi. În aceste condiţii, Stancu şi Mija vor sta liniştiţi la domiciliu până în data de 6 octombrie.
Reamintim faptul că la data de 3 septembrie, judecătorii Tribunalului Galaţi au admis propunerea DNA şi au prelungit durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, cu încă o lună de zile, faţă de Gheorghe Bunea Stancu şi vicele CJ, Florin Mija.
Procurorii anticorupţie îl suspectează pe Gheorghe Bunea Stancu de infracţiuni de corupţie, fiind vorba despre un dosar privind contracte pe bani acordate unor firme precum "Tancrad" şi "Concivia". În ziua de 7 august, procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor Gheorghe Bunea Stancu, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese, vicele CJ - Mija Florin şi funcţionarul Moisiu Nicolae, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice, la data faptelor. Aceştia sunt acuzaţi tot de infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată.
Potrivit procurorilor, în perioada 2009-2010, inculpaţii Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte CJ şi ordonator principal de credite, Mija Florin şi Moisiu Nicolae şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziţii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local şi judeţean, organizate de CJ Brăila.
Procurorii DNA au tot încercat să îl trimită în spatele gratiilor pe Stancu, însă instanţa le-a respins de fiecare dată cererile, chiar şi atunci când DNA a solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv, după ce inculpatul, în mod indirect, ar fi luat legătura cu suspectul Vasile Soare, administratorul Concivia.
Potrivit www.evz.ro, Gheorghe Bunea Stancu ar fi sprijinit de PSD, care a pus avocaţi să îl apere, agitaţia pesediştilor venind ca urmare a unor presupuse ameninţări ale lui Bunea, potrivit cărora îi va turna pe toţi din partid dacă va fi arestat.
Apărătorii lotului Bunea - din care mai fac parte Florin Mija (vicepreşedinte CJ Brăila) şi Nicolae Moisiu (funcţionar public) - ar fi fost găsiţi chiar de PSD, după cum precizează jurnaliştii de la Evz, informaţia fiind oferită jurnaliştilor din capitală, dintr-o scăpare, chiar de unul dintre cei patru avocaţi.

Stancu vrea să facă o plimbare

Arestul la domiciliu nu prea este pe placul baronului PSD, Gheorghe Bunea Stancu. După cum se arată pe site-ul Tribunalului Galaţi, inculpatul Stancu cere permisiunea părăsirii domiciliului, cauza fiind înregistrată pe rolul instanţei la data de 9 septembrie. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 15 septembrie. Rămâne de văzut dacă judecătorii îi vor permite preşedintelui Consiliului Judeţean să-şi părăsească domiciliul.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii