Mergi la conţinutul principal

Stancu militează pentru externalizarea a încă două servicii din Spitalul Judeţean

Vom discuta în zilele următoare cu ei şi împreună cu domnul primar, încercăm să le asigurăm şi locuinţe de serviciu. M-am gândit şi la o locaţie, vrem să facem două blocuri de locuinţe de serviciu pe ANL, unul de 16 apartamente cu două camere, iar altul, cu 32 de garsoniere. Nu putem să rezolvăm problema dacă nu facem undeva în preajma spitalului aceste locuinţe, ei trebuie să fie acolo, aproape, pentru că se fac gărzi, sunt urgenţe, etc. Discutăm despre medici care vor veni să preia secţii, pentru care e nevoie de locuinţe sociale, dar şi de câţiva medici de marcă de la nivel naţional care să vină să opereze la Brăila, după ce vom face Centrul de Imagistică şi două săli de operaţie moderne. Vom aduce aparate de ultimă oră, pe linie medicală".

"Vreau să avem toate lifturile schimbate la Spitalul Judeţean anul acesta"

Preşedintele CJ a precizat că în ultima perioadă s-a făcut o analiză a activităţii şi a modului de organizare de la Spitalul Judeţean şi s-au desprins şi nişte concluzii parţiale, privind ceea ce trebuie făcut pe viitor: "Am făcut analize, am găsit soluţii pentru a încerca ca în maximum doi ani de zile acest spital să devină independent din punct de vedere economic, iar una dintre măsuri este cea legată de înfiinţarea Centrului de Imagistică. O altă măsură este legată de externalizări, dorim să apelăm la astfel de variante, ca să rămână în atenţia noastră doar actul medical. Putem să facem externalizări, în condiţii mai bune, inclusiv pentru ceea ce deja s-a externalizat, după o analiză temeinică, ce trebuie să ducă la costuri mai mici şi servicii de calitate superioară". Întrebat fiind cum de s-a răzgândit în privinţa externalizărilor, pe care, zilele trecute, le respingea, ca fiind o soluţie care nu a dat rezultatele dorite, Stancu a spus: "Am făcut o analiză săptămâna asta, e drept că nu toate capitolele sunt foarte bune, dar sunt unele în care, dacă luăm în calcul inflaţia, lucrurile par a fi mai bune decât dacă serviciile respective ar ţine de spital. Noi avem în vedere însă pentru externalizare şi alte activităţi, precum întreţinerea spitalului sau partea de curăţenie. Pe lîngă aceste două servicii, mai sunt cele trei deja externalizate, dar acum sunt în analiză toate, urmând ca după o discuţie în cadrul Colegiului Director al spitalului şi poate şi în CJ, să se ia o decizie. În primul rând, studiem dacă cele trei servicii, deja externalizate (spălătoria, asigurarea hranei pentru bolnavi şi laboratorul de analize -n.r.) vor rămâne cu acest statut sau le preia înapoi spitalul, iar la prima vedere, se pare că din trei, două pot să rămână externalizate, iar unul, nu. Într-o lună şi jumătate vom decide, dar, în principiu, chiar dacă serviciile respective rămân externalizate, se poate face şi o nouă licitaţie". Întrebat care este activitatea asupra căreia are dubii că ar trebui să rămână externalizată, şeful CJ a refuzat să dea amănunte.
Stancu are de gând să susţină cu bani din bugetul judeţean şi alte schimbări la Spitalul Judeţean: "Vreau să avem toate lifturile schimbate la Spitalul Judeţean anul acesta. De-abia am înlocuit trei lifturi, mai sunt şase, din care patru, pe banii CJ şi două, pe cei ai spitalului. Vrem să refacem şi acoperişul la corpul B, să reabilităm sistemul termic şi instalaţiile sanitare şi pediatria 5 şi 6 de la Spitalul Judeţean, considerând copiii cu prioritate în ce priveşte tratamentul. De asemenea, am dat drumul la proiectul de reabilitare a grupurilor sanitare din cadrul corpului B, o investiţie de 2 milioane de euro a Consiliului Judeţean. Probabil că vom da drumul şi la văruit în totalitate corpul B".
În paralel, şeful CJ continuă demersurile şi pentru demararea lucrărilor la Spitalul Regional: "Astăzi (ieri -n.r.) va pleca la Guvern documentaţia pentru Spitalul regional dintre Brăila şi Galaţi şi dacă nu intră în şedinţa de Guvern de săptămâna asta, va intra sigur în şedinţa de miercurea viitoare, pentru a se aproba indicatorii. Noi sperăm ca până în octombrie, dacă nu vom avea contestaţii, să putem să băgăm la lucru utilajele pe şantier".

 

11medic1Spitalul Judeţean va avea un nou director medical interimar
* dr. Cornel Vărzaru, şeful Secţiei Chirurgie III, a fost propus pentru a ocupa această funcţie rămasă vacantă după ce dr. Dobre şi-a dat demisia * propunerea a fost făcută de conducerea spitalului şi a fost trimisă deja la Ministerul Sănătăţii, însă, deocamdată, nu a venit numirea oficială

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, în sfârşit, un director medical interimar, în persoana dr. Cornel Vărzaru, şeful Secţiei Chirurgie III. Propunerea a fost făcută de conducerea unităţii spitaliceşti şi a fost trimisă de săptămâna trecută la Ministerul Sănătăţii, însă, deocamdată, nu a venit ordinul oficial de numire. Spitalul Judeţean Brăila a rămas fără director medical, de două săptămâni, dr. Mihai Dobre prezentându-şi demisia imediat după schimbarea conducerii instituţiei. Managerul spitalului, Rodica Sin, ne-a declarat că numirea unui director medical era o urgenţă, întrucât activitatea unei instituţii medicale nu se poate desfăşura în condiţii optime fără o echipă de conducere completă. "Nu am primit încă nimic oficial de la minister, dar propunerea a fost făcută de săptămâna trecută. Consiliul de Administraţie a făcut propunerea, iar dr. Vărzaru a fost de acord să ocupe acest post. La ora actuală noi analizăm situaţia economico-financiară a spitalului, organigrama, fondul de salarii. Era nevoie de director medical, era o urgenţă, nu se poate fără", a precizat Rodica Sin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro