Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu, din nou cu Anticorupţia pe cap

* preşedintele CJ a insistat să se specifice că această colaborare se va face "în funcţie de resurse", reamintind în acelaşi timp că bugetul a scăzut

Consiliul Judeţean Brăila şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), vor încheia un protocol de colaborare în vederea prevenirii şi combaterii corupţiei din instituţiile publice. O decizie în acest sens a fost luată de consilierii judeţeni brăileni, care au aprobat vineri încheierea acestui protocol. Ca parte semnatară a protocolului, CJ Brăila va avea obligaţia să asigure tipărirea de afişe şi alte materiale de promovare a activităţii de combatere şi prevenire anticorupţie. De asemenea, CJ va avea sarcina de a pune la dispoziţie spaţii corespunzătoare pentru organizarea de întâlniri între personalul Biroului Judeţean Anticorupţie Brăila şi angajaţii CJ, în cadrul cărora se vor prezenta studiile de caz şi cazuistica referitoare la dimensiunile fenomenului corupţiei. Faţă de protocolul propus de către Biroul Judeţean Anticorupţie Brăila, CJ a înaintat câteva modificări, care au şi fost însuşite. Dintre acestea, cea mai importantă este cea care se referă la colaborarea "în limita fondurilor ce pot fi disponibilizate cu această destinaţie în bugetul Consiliului Judeţean". "Este un protocol pe care noi l-am modificat în ce priveşte conţinutul lui. Am făcut câteva propuneri care au fost însuşite de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ni l-au transmis deja semnat de dumnealor, urmează să-l aprobăm. Noi o să le punem la dispoziţie dotările pe care le avem ca să scoatem pliante pentru a promova Direcţie Generală Anticorupţie, cu obiect de activitate, cu sediu, cu informaţii pe care le au despre tot ce înseamnă activitatea acesteia. Sperăm să le dăm o mână de ajutor ca să-şi promoveze imaginea", a precizat secretarul general al judeţului, Nicu Filote. Curios, deşi la mapele de şedinţă exista varianta de protocol care stabileşte că tipărirea de afişe anticorupţie va fi asigurată "în limita fondurilor", preşedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu a insistat să introducă o completare, de data aceasta cu formularea "în funcţie de resursele pe care le vom avea". Înainte de a supune la vot proiectul, cu propunerea pe care a făcut-o, Stancu a avut grijă să le atragă atenţia consilierilor judeţeni că bugetul a scăzut. "Vă rog să faceţi şi precizarea că lucrurile acestea le vom acoperi în funcţie de bugetul pe care-l vom avea. Dacă bugetul ne va permite, o să le acoperim, dacă nu, îmi pare rău, asta e. În principiu, suntem de acord, dar vă reamintesc că bugetul a scăzut în 2011 cu mai mult de 15% faţă de cee ce am aprobat cu toţii, noi, consilierii, şi în condiţiile acestea rămân nişte costuri, nişte zone neacoperite din lista de investiţii. Facem precizarea «în funcţie de resursele pe care le vom avea la timpul respectiv»", a spus Stancu.
Suma estimată de către Biroul Judeţean Anticorupţie Brăila necesară a fi suportată anual din bugetul CJ pentru tipărirea de afişe, pliante, bannere şi alte materiale specifice prevenirii corupţiei este de 10.000 lei.
Reamintim faptul că, recent, preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Bunea Stancu (PSD) a fost acuzat de ANI că a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese. Potrivit ANI, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de şef de Consiliu Judetean, ar fi semnat cinci contracte finanţate din bani publici în valoare de peste 638.000 euro cu o companie la care deţine actiuni. ANI a dispus sesizarea organelor de cercetare şi a iniţiat demersurile pentru anularea celor cinci contracte.
Categorie articol: 

Comentarii