Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu a cerut sesizarea Curţii Constituţionale în dosarul «Sportul»

Curtea Constituţională intră, se pare, în toate dosarele în care inculpatul principal este Gheorghe Bunea Stancu. Mai nou, la ultimul termen din dosarul "Sportul", aflat în curs de judecată, chiar Stancu a cerut sesizarea CCR (Curtea Constituţională a României). S-a dat un nou termen, 11 mai, pentru audierea lui Stancu, aflat în Penitenciarul Focşani. "Admite cererea privind sesizarea Curţii Constituţionale a României formulată de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, prin apărători. În temeiul art. 29 pct. 4 Legea nr. 47/1992 actualizată, dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a disp. art. 297 C.pen şi art. 13 din Legea nr. 78/2000. Fără cale de atac", este soluţia pronunţată în şedinţă publică, la sfârşitul săptămânii trecute.
Şi în celălalt dosar «Stancu vs. DNA», aflat tot la instanţa vrânceană, s-a tot cerut sesizarea CCR.
Dosarul "Sportul" a fost înregistrat pe rolul instanţei vrâncene pe 10 august 2015, însă de atunci amânările au tot curs după ce inculpaţii au tot invocat unele excepţii, care au fost respinse. În acest dosar, procurorii anticorupţie au deschis ancheta întrucât acuzaţiile ANI au căpătat iz penal. Pe 6 august 2015, procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu şi a directorului economic al CJ, Alina Daniela Rusu, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, asta după ce au aprobat finanţarea ilegală a cluburilor sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila.
Mai precis, în perioada 28 martie 2006 - 08 martie 2012, inculpatul Stancu, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru cluburile sportive din municipiul Brăila, constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum şi darea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unui autoturism. Stancu s-a implicat direct în adoptarea hotărârilor şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii