Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu, ani intregi de penitenta

"Am candidat cu mare greutate la mandatul acesta, pentru ca imi este foarte greu, la munca pe care o fac si la problemele pe care le am, ca persoana. Ma refer la faptul ca am multe activitati in partea privata si le-am lasat de izbeliste cind am venit in administratie, acum patru ani si le mai las acum patru ani, sa vedem ce-oi mai gasi cind ma voi intoarce la ele", s-a plins ieri Gheorghe Bunea Stancu in fata ziaristilor.
Cita dreptate are presedintele Bunea Stancu! Habar nu are electoratul asta indolent ce inseamna sa ai pe mina un judet de talia Brailei! Alegatorilor le convine. O data la patru ani vin sau nu sa voteze, dupa care, sanatate, si-au pus palma in fund si nu ii mai intereseaza ce se intimpla. Pe cind presedintele judetului este obligat sa ramina la datorie zi de zi, timp de patru ani, sa aiba grija de soarta a 250.000 de suflete. Credeti ca-i usor sa fii presedinte al Consiliului Judetean? Mai mult ca sigur, Bunea Stancu a gresit amarnic intr-o viata anterioara, de a fost blestemat sa fie presedinte de CJ timp de patru ani, la care, iacata, s-au mai adaugat alti patru si naiba stie citi or mai urma.
Ma mir cum de mai rezista Stancu. Probabil ca intre timp organismul lui s-a adaptat la stresul cauzat de responsabilitatea unui astfel de loc de munca, iar sutele, poate chiar miile de nopti agitate in care nu poate pune geana pe geana, de grija brailenilor esuati in tranzitia asta nenorocita, nu-l mai afecteaza in asa mare masura. Cit altruism emana Bunea Stancu! Cine altcineva ar fi renuntat la afacerile lui, pentru a se pune la dispozitia comunitatii care, in paranteza fie spus, nu a fost si nici nu va fi vreodata recunoscatoare pentru binele primit?
Cind intreaga lume este guvernata de egoism, Braila primeste un nesperat dar de la Dumnezeu, pe Gheorghe Bunea Stancu, pentru care nici un sacrificiu nu este prea mare ca sa fie facut. Problema este ca, recitind declaratia de ieri a lui Bunea Stancu, realizez ca el se gindeste la retragere, planuind ca, in 2012, sa revina la "activitatile private" pe care le-a lasat de izbeliste.
Oameni buni, Braila nu-si poate permite sa piarda un astfel de om. Factorii de decizie din oras, impreuna cu oamenii obisnuiti, trebuie sa gaseasca o solutie pentru a-l convinge pe presedintele Gheorghe Bunea Stancu sa ramina, sa conduca in continuare Braila la fel de bine ca si pina acum. Uite, imi vine acum in minte, la repezeala, ideea de a-i ridica o statuie in centrul orasului. Stiu ca Bunea Stancu este de o modestie aproape enervanta si s-ar putea sa se opuna unei astfel de initiative, dar cetatenii, intreaga opinie publica nu trebuie sa renunte asa usor. Statuia trebuie ridicata cu orice pret si cit mai grabnic!
Un om ca Gheorghe Bunea Stancu se naste o data la 500 de ani si atunci e foarte putin probabil ca el sa accepte functia de presedinte de Consiliu Judetean!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii