Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu şi Mija nu au liber şi la politică

Campania electorală a social democraţilor brăileni merge înainte fără şeful PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi vicepreşedintele CJ Florin Mija. Deşi cei cei doi şi-au recăpătat libertatea, ei nu au dreptul de a se implica în acţiuni politice, cu atât mai mult în promovarea electorală a prezidenţiabilului Victor Ponta. Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Aurel Simionescu, a explicat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în momentul de faţă pentru Stancu ar fi riscant să meargă şi în piaţă, la cumpărături.
"Constrângerile pe care le au dumnealor nu le permit să participe la acţiuni publice, şi atunci campania noastră trebuie să meargă înainte. Nu pot să dau amănunte despre prevederea respectivă din instanţă dar, cel puţin deocamdată, cred că este destul de riscant pentru domnul Stancu, chiar şi dacă se duce la piaţă şi se întâlneşte cu o echipă de alegători, simpatizanţi care oricum sar pe noi când ne văd", a precizat Simionescu. Cu alte cuvinte, spune şi depututul PSD, Mihai Tudose, "pot fi adunări spontane în spaţii publice şi până să demonstrezi că e cu voie sau fără voie, că de fapt nu aveai nicio intenţie să te afli acolo, intri în altă zonă de interpretare legală". Cât despre acţiunile electorale în care au fost angrenaţi politicenii brăileni de la începerea campaniei,Tudose susţine că din partea colegilor din Opoziţie nu a avut parte decât de şicane. "A apărut un afiş pe nu ştiu ce stâlp, la Valea Cânepii, şi imediat s-a depus plângere. L-o fi pus cineva dintre simpatizanţii noştri, membrii noştri pe un stâlp. Într-adevăr e o exagerare. Dar trecând peste simplul fapt că este un afiş pe stâlp şi nu este în regulă treaba asta, până la a avea în motivare, în textul plângerii «uite aşa fură PSD-ul alegerile, asta-i fraudă!»... Am mai avut reclamaţii că sunt 6 afişe pe un panou electoral la Surdila Găiseanca, în loc de unul cum prevede legea. Aşa e. Erau mai multe afişe. Nu ştiu cine le-a pus. În momentul când s-a făcut plângerea, am remediat situaţia. Le-am dat pe toate jos şi am lăsat unul. Peste două ore au apărut evident 4 cu Iohannis care râdeau la soare de pe panoul respectiv", s-a plâns Tudose. Pentru a-i întări afirmaţiile, Simionescu a adăugat că se merge pe principiul "hoţul strigă hoţii" şi pe o formulă de "isterizare" pentru a se raporta la Bucureşti "cât de tare am muncit noi."
Amintim că, după două luni de arest la domiciliu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost lăsat în libertate. Joi, Curtea de Apel Galaţi a admis contestaţia împotriva măsurii de menţinere a arestului, Stancu fiind cercetat acum sub control judiciar, măsura preventivă a controlului judiciar fiind dispusă şi pentru vicepreşedintele suspendat Florin Mija.

 
Categorie articol: 

Comentarii