Mergi la conţinutul principal

Stancu: «Măsura CUP «Dunărea» este una normală»

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a catalogat măsura aleasă de CUP "Dunărea" pentru rezolvarea problemei datoriilor, prin oprirea furnizării apei potabile la două blocuri, ca fiind una normală. Acesta a punctat că este extrem de important ca cetăţenii să înţeleagă că orice serviciu prestat trebuie şi plătit. În ceea ce îi priveşte pe locatarii care, chiar dacă nu aveau datorii, au fost nevoiţi să treacă prin acelaşi tip de tratament, Stancu a subliniat că, din păcate, până se va proceda la branşarea individuală, aceştia trebuie să accepte situaţia şi să îşi "lămurească" vecinii rău-platnici.

"Măsura CUP «Dunărea» este una normală. Noi în România nu ne-am învăţat că orice serviciu prestat trebuie şi plătit. Că sunt unii cetăţeni care au plătit şi li s-a oprit apa!? Sunt de acord, ei au dreptate să fie nemulţumiţi, dar din păcate asta este situaţia astăzi. Când se va proceda la branşarea individuală a fiecărui apartament, atunci se va putea opri apa la fiecare apartament care nu plăteşte. Deocamdată suntem în situaţia asta, la grămadă. Întrebarea este de ce nu încearcă cetăţenii care au plătit să îi lămurească pe cei care n-au plătit? Pentru că această ţeavă comună de alimentare cu apă, din păcate, nu se opreşte la cei care n-au plătit", a declarat Stancu. Totodată, şeful CJ Brăila a mai precizat că măsurile de avertisment luate de-a lungul timpului de CUP "Dunărea" nu au făcut altceva decât să crească încasările, lucru benefic în privinţa investiţiilor dorite de întreaga comunitate. "Toată lumea vrea să facem investiţii, dar nu vrea să plătim apa. Dacă consumul de apă pompată se regăseşte în facturi doar 52% e o problemă. Înseamnă că ţevile astea trebuie schimbate. Vorbesc despre cele ce aparţin CUP «Dunărea» dar şi cele din blocuri, prin care se mai pierd nişte sute sau chiar mii de metri cubi. Eu cred că toţi trebuie să facem un efort comun şi să ne plătim prestările de servicii, indiferent care sunt ele. Păi dacă la gunoi nu plăteşti, nu îţi mai ia gunoiul şi ce faci? Ai o soluţie foarte interesantă, îl duci la colţul străzii, că asta se întâmplă astăzi. O să introducem taxa de habitat foarte curând, cum e normal. Fiecare trebuie să plătească şi probabil că va creşte şi procentul de încasare, nu o să mai fie 60% cum e acum, ci probabil va fi mult mai mare", a conchis sursa citată.
Reamintim că aproximativ 20 de proprietari bun-platnici din blocurile lăsate fără apă au protestat, joi, în şedinţa publică a Consiliului Local Municipal. În prezent, CUP "Dunărea" a reluat furnizarea de servicii la toate cele trei blocurile, ca urmare a achitării unei părţi din datoria acumulată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro