Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stan: A fost o neînţelegere, C.Ex. al FRF nu putea decide rămânerea în Liga I a Timişoarei şi Bistriţei

"Nu a fost o decizie a Comitetului Executiv. A fost o neînţelegere, Comitetul Executiv nu avea competenţe în sensul ăsta. Nu putea decide nimic în privinţa licenţierii", a explicat Stan la finalul Adunării Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal.
Întrebat dacă mai este supărat pe preşedintele LPF Dumitru Dragomir, Marius Stan a răspuns: "Ne mai certăm, ne mai împăcăm, important este să nu rămânem cu gânduri duşmănoase".
Marius Stan şi Dumitru Dragomir au avut opinii diferite în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF de luni. Oficialul grupării Oţelul Galaţi a susţinut că are acordul a 14 clubului din Liga I pentru păstrarea condiţiilor de licenţiere, în timp de preşedintele LPF a propus ca în următorii trei ani să nu se mai ţină cont de manulalul de licenţiere, fiind pentru rămânerea în primul eşalon a echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa.
Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şi gruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a. Cele trei formaţii nu au primit licenţa după ce directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, a făcut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor.
Membrii Comitetului Executiv al FRF au aprobat cu nouă voturi pentru, două abţineri şi două împotrivă, la capitolul diverse al şedinţei de luni, propunerea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, ca manualul de licenţiere să nu mai fie luat în considerare pentru stabilirea echipelor ce au dreptul de evolua în Liga I. Astfel FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, echipe care nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012, ar fi putut să joace în primul eşalon.
Însă preşedintele FRF, Mircea Sandu, care nu a participat la vot, nu a validat această hotărâre, considerând că membrii Comitetului Executiv nu au atribuţii în acest sens. FRF a publicat, pe site-ul oficial, deciziile Comitetului Executiv de luni, una dintre acestea permiţând echipelor care nu au obţinut licenţa pentru sezonul 2011/2012 să se adrese TAS, însă federaţia nu preciza faptul că FC Timişoara şi Gloria Bistriţa ar fi rămas în Liga I.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii