Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stafeta armoniei trece prin Braila

Miscarea sportiva internationala World Harmony Run, isi propune in fiecare an sa promoveze idealurile de prietenie, intelegere si armonie. Acest mesaj este transmis de fiecare data in peste 100 de tari si angreneaza peste 1 000 000 de alergatori de pe mapamond, care duc pe rind o torta asemanatoare cu cea olimpica.
Initiatorul acestei miscari sportive a fost Sri Chinmoy, (1931-2007), poet, atlet, artist si filosof care si-a dedicat intreaga viata promovarii idealurilor de unitate si armonie in lume cu ajutorul sportului.
In viziunea sa, sportul este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru promovarea celor mai inalte valori morale ale omenirii.
World Harmony Run este organizat de o retea internationala de voluntari care promoveaza armonia si intelegerea planetara cu ajutorul sportului. Echipa internationala de alergatori strabate zilnic intre 70 si 160 de km, fiecaruia revenindu-i cite 10 km zilnic. Oricine se poate alatura cursei, sportivi, tineri, virstnici,si chiar poate avea sansa de a purta torta pe o anumita distanta, in functie de numarul de participanti.
Acesta este si scopul alergarii, acela de a atrage cit mai multe persoane care sa participe la eveniment.
Startul, in acest an s-a dat pe data de 27 martie la Roma si pina in prezent alergatorii au strabatut 19 tari: Italia, Elvetia, Franta, Malta, Belgia-Olanda-Luxemburg, Germania, Polonia, Islanda, Suedia, Finlanda, Rusia, Letonia, Estonia, Lituania, Belarus, Ucraina si Republica Moldova.
Stafeta, formata din 20 de sportivi, la care se vor adauga alti 30 de reprezentantti ai judetului nostru soseste in Braila pe data de 21 iulie, in jurul orei 17.30 si va strabate traseul B-dul Dorobantilor - Calea Galati cu sosirea la Hotelul Sport, urmind ca a doua zi sa plece spre Buzau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii