Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sprijinul tau de azi ma ajuta sa devin independent miine"

Pina pe 15 noiembrie se pot face inscrieri pentru participarea la Simpozionul National "Sprijinul tau de azi ma ajta sa devin independent miine" pe adresele de e-mail: iordan_doralina@yahoo.com, lidia_maria68@yahoo.com si rita_drambei@yahoo.com. Dupa inscriere, lucrarile vor putea fi depuse pina pe 20 decembrie in format electronic, in doua fisiere separate, unul cu lucrarea si celalalt cu rezumatul acesteia, de maxim o pagina. "Lucrarile trebuie sa puna accent pe aspectele practice, cel mult 25% din lucrare sa abordeze aspecte teoretice, pentru ca practica ne intereseaza cel mai mult. Impreuna cu profesorii de sprijin din scoala ne-a gindit sa organizam acest simpozion pentru a veni in sprijinul elevilor cu cerinte educative speciale (CES) din toata tara si a profesorilor lor. Noi in Scoala “Mihail Kogalniceanu” colaboram foarte bine si ne-am gindit ca organizarea acestui simpozion ne va ajuta si pe noi, in sensul ca vom afla alte bune practici. Pe acest segment sint foarte putine simpozioane in tara, iar la Braila nu este nici unul", a explicat invatatoarea Doralina Iordan de la Scoala "Kogalniceanu".
Organizatorii isi propun ca prin acest simpozion sa se valorizeze lucrul in echipa interdisciplinar, popularizarea documentelor curriculare adaptate, prezentarea instrumentelor de lucru utilizate in predarea diferitelor discipline scolare la clasa inclusiva si munca individuala cu elevii cu CES, promovarea unor metode de bune practici in lucrul cu parintii si comunitatea.
Lucrarile se pot depune in cele patru sectiuni: Strategii de lucru cu elevii cu dificultati de invatare, Strategii de interventie in cazul elevilor cu tulburari de comportament si asociate, Parteneriate cu parintii si comunitatea, Expozitii cu materiale didactice si portofolii ale elevilor cu deficiente. Toate lucrarile vor figura in catalogul simpozionului, iar fiecare autor va primi prin posta diploma de participare, catalogul si CD-ul cu lucrarile participante. Cu sprijinul Casei Corpului Didactic CD-ul va avea inregistrare ISBN, adica va fi luat in considerare la calcularea diferitelor punctaje care atesta calitatea muncii cadrului didactic.
Evenimentul este organizat de Scoala "Mihail Kogalniceanu", Scoala Speciala, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, iar parteneri sint Inspectoratul Scolar si Casa Corpului Didactic.
Categorie articol: 

Comentarii