Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sprijin pentru copii Ierarhul Dunării de Jos, apel către elevii care nu au tablete: „Îndrăzniți!”

* joi, Înaltpreasfințitul Părinte Casian le-a adresat un cuvânt de îmbărbătare elevilor, pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei * ierarhul i-a îndemnat pe copiii care nu pot să comunice cu profesorii, pentru că nu au tablete, să i se adreseze * „Îndrăzniți și solicitați ajutorul, ca la propriul vostru părinte”, a spus ierarhul * ÎPS Casian și-a donat, deja, salariul pe ultimele două luni pentru ajutorarea familiilor preoților nevoiași și a inițiat ample campanii de ajutorare a spitalelor, a bătrânilor singuri și a familiilor cu mulți copii

 

 

Inițiativă fără precedent a ierarhului Dunării de Jos, care i-a îndemnat pe elevii din județele Brăila și Galați, care nu pot comunica cu dascălii pentru că nu au bani ca să-și cumpere tabletă sau telefon performant, să-i ceară ajutorul. Redăm mai jos mesajul de suflet postat, joi, 14 mai 2020, pe pagina de Facebook a Arhiepicopiei Dunării de Jos.  

„Iubiţi elevi,

Sper că sunteţi bine, dar cu siguranţă nu bucuroşi întrucât nu vă vedeţi unul lângă altul la draga voastră şcoală şi nici în prea frumoasa voastră capelă, la rugăciune. Rugăciunea să ne scurteze timpul acesta de izolare a unora faţă de ceilalţi şi să reveniţi cât mai curând în familia şcolii! Până atunci, vă rog să transmiteţi care dintre voi nu reuşeşte să comunice online cu profesorii, prin intermediul mijloacelor electronice, din cauza lipsei posibilităţilor financiare.

Îndrăzniţi şi solicitaţi ajutorul ca la propriul vostru părinte!

+ Casian,
Arhiepiscopul Dunării de Jos”.

Cuvintele noastre sunt, parcă, de prisos, dat fiind faptul că ierarhul a mai lansat, de asemenea, zilele acestea, un apel de suflet către profesori, îndemnându-i să le ofere elevilor din anii terminali, care urmează să susțină examenele de absolvire, meditații gratuite la principalele discipline studiate. Astfel de îndemnuri le-au fost adresate prof. dr. Viorel Mortu, precum și prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”. 

Vom spune doar că nu a trecut zi de la Dumnezeu, în toată perioada pandemiei de coronavirus, în care parohiile și protopopiatele Arhiepiscopiei Dunării de Jos să nu fi făcut donații, ajutând căminele pentru bătrâni, centrele de carantină, spitalele dar mai ales bătrânii rămași fără sprijin, familiile cu mulți copii, sărmanii pe care, altminteri, nu i-ar fi ajutat nimeni. Toate, la îndemnul ÎPS Părinte Casian. Mai mult, ierarhul și-a donat salariul pe ultimele două luni, ca să-i ajute pe slujitorii Bisericii care trăiau din mila Domnului. 

„Pe lângă cei 30 de preoţi din eparhie care primesc ajutor financiar permanent pentru achitarea taxelor către bugetul de stat - prin înfrăţirea cu alte parohii - alți 15 preoţi din zone defavorizate, unii dintre aceştia având şi mulţi copii, au fost ajutaţi din Fondul „Păstorul cel Bun şi Milostiv”, constituit din donaţia salariului integral al ierarhului Dunării de Jos pe ultimele două luni, la care s-a adăugat suma oferită de CAR Cler şi Protoieria Tecuci. Valoarea ajutoarelor oferite preoților de mai sus, pentru lunile aprilie şi mai, este de 32.600 lei”, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei.

De la începutul crizei generate de pandemie, în fiecare seară, de la ora 22.00, ierarhul se roagă în Paraclisul „Sf. Cuv. Ioan Casian” al reședinței Arhiepiscopale, pentru binele creștinilor din Brăila și Galați și pentru izbăvirea lumii. Și o face cu modestie, cu blândețe și cu credință.

„Dacă Dumnezeu m-a trimis să vă fiu păstor, Biserica m-a îndemnat să vă fiu creştin şi frate. Sănătate! Rugăciune şi fapte bune!”, spunea, pe 20 martie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, la împlinirea vârstei de 65 de ani.
Categorie articol: 

Comentarii