Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sprijin financiar pentru ucenicia la locul de muncă

Patronii care aleg să-şi califice propriii angajaţi prin ucenicie la locul de muncă beneficiază de sprijin financiar de la stat. 

Astfel, angajatorii care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, conform Legii nr. 279/2005, pot primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, o sumă egală cu 300 lei (60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare).
Nu beneficiază de prevederile menţionate angajatorii care, anterior încheierii contractelor de ucenicie, au avut cu persoana în cauză încheiate alte contracte de ucenicie, pentru aceeaşi calificare.
În primul semestru al anului 2014, AJOFM Brăila a semnat 14 convenţii privind încadrarea şomerilor, pentru care s-au încheiat contracte de ucenicie, în vederea calificării în meseria de lăcătuş construcţii metalice şi navale.
Ucenicia la locul de muncă se adresează persoanelor interesate, cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se concentreze pe învăţare pornind de la situaţiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupaţii direct la locul de muncă şi angajatorilor care doresc să organizeze activităţi de ucenicie la locul de muncă potrivit domeniilor de activitate, pentru locurile de muncă declarate vacante. Durata contractului de ucenicie nu poate fi mai mare de 3 ani şi mai mică de 12 luni, în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul.

 
Categorie articol: 

Comentarii