Mergi la conţinutul principal

Sprijin de la buget pentru cresterea competitivitatii

Guvernul vrea sa acorde intre 5.000 si 200.000 de euro pentru proiecte de crestere a competitivitatii industriale, sprijinul urmind sa se realizeze prin intermediul unui scheme de finantare de la buget. Este vorba despre proiectul unui act normativ publicat pe pagina de internet a Ministerului Economiei si Finantelor, mecanismul de acordare a sprijinului financiar constind in stabilirea categoriilor de activitati, a conditiilor de eligibilitate a beneficiarilor, a criteriilor de eligibilitate a proiectelor, precum si a procedurii de acordare a sprijinului financiar.
Proiectul urmareste, printre altele, evitarea finantarii de la bugetul de stat a unor activitati care ar putea primi fonduri europene, reducerea procentelor de finantare de la buget a proiectelor, cresterea de la 90.000 la 200.000 de euro a sumei acordate pe o perioada de trei ani consecutivi, pentru o firma, in conformitate cu reglementarile privind ajutoarele de minimis (ajutor de stat care nu depaseste intr-o perioada determinata de timp plafonul prevazut de reglementarile comunitare in vigoare).
Potrivit proiectului, statul va finanta activitati care tin de implementarea si certificarea sistemelor de management al calitatii, a sistemelor de management al mediului sau schema de management de mediu si audit - EMAS, a sistemelor de management al sanatatii si sigurantei ocupationale, a celor de management pentru responsabilitate sociala si de igiena alimentara sau a sistemelor de management al securitatii informatiei, dotarea sau modernizarea laboratoarelor de testare si etalonare existente, precum si acreditarea acestora.
Firmele ar putea obtine bani de la stat pentru certificarea voluntara a produselor sau obtinerea etichetei ecologice pentru acestea, asimilarea de tehnologii si produse noi, efectuarea de analize de evaluare comparativa pentru activitati din industria prelucratoare, organizarea si amenajarea in incinta companiilor de expozitii sau standuri de prezentare a produselor industriale, inregistrarea si protejarea pe piata externa a marcilor, desenelor si modelelor industriale romanesti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro