Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sprijin de 1,5 milioane euro pentru promovarea vinurilor româneşti în străinătate

• este vorba despre un proiect al Ministerului Agriculturii ţintit către firmele din sectorul vitivinicol • în judeţul nostru sunt cultivate cu viţă-de-vie peste 4.000 ha de teren

 

Ministerul Agriculturii vrea să acorde un sprijin de 7 milioane lei, echivalentul a circa 1,5 milioane euro, pentru ca firmele din sectorul vitivinicol să îşi poată promova în străinătate vinurile româneşti, după cum arată un proiect de act normativ privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru măsura de promovare a vinurilor, aferentă Programului naţional de sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014- 2018. “Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 1.500.000 euro, respectiv 7.000.000 lei şi se asigură în limita creditelor de angajament aprobate în anul 2018 Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, arată proiectul de hotărâre pus în dezbatere publică.

Practic, sprijinul financiar se aplică întreprinderilor, respectiv producătorilor din sectorul vitivinicol care îşi promovează vinurile în străinătate, iar regula jocului spune că valoarea totală a ajutorului de minimis nu poate depăşi echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro, pe durata a trei exerciţii financiare consecutive.

“Pentru perioada 2014-2018 în cadrul Programului Naţional de Sprijin al României în Sectorul Vitivinicol 2014-2018 s-a estimat implementarea a 25 de programe de promovare a vinurilor în ţări terţe. Având în vedere perioada rămasă până la sfârşitul actualului Program Naţional de Sprijin al României în Sectorul Vitivinicol s-a estimat ca număr de beneficiari ai schemei de ajutor de minimis, pe durata de implementare a acesteia, aproximativ 10 întreprinderi, respectiv 10 programe de promovare”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Potrivit datelor prezentate de către Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Brăila, pe raza sa de competenţă sunt înregistrate ca fiind alocate sectorului vitivinicol suprafeţe ce depăşesc 4.000 hectare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii