Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportul Chiscani a pierdut cu 2-1 amicalul, de la Galaţi, cu Oţelul

• Cârjan şi Marius Matei, din penalty, au marcat pentru gălăţeni, iar Emanuel Modoveanu, pentru echipa din Chiscani • antrenorul Adrian Baldovin s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi •a fost un antrenament foarte bun, pe ansamblu am jucat de la egal la egal cu o formaţie valoroasă a Ligii a III-a”, a comentat Adrian Baldovin, antrenorul echipei Sportul Chiscani

 

Miercuri, de la ora 11.00, Oţelul Galaţi şi Sportul Chiscani s-au întâlnit într-o partidă de verificare, una care, cel puţin la capitolul angajament, s-a ridicat la nivelul unui joc oficial. Oţelul a folosit două echipe distincte, iar formaţia din Chiscani a avut câteva absenţe notabile, Preda, Coman, Iordache şi Mădălin Pascu.

Gălăţenii au câştigat cu 2-1 însă, raportat la numărul ocaziilor mari de gol,  echitabil ar fi fost un rezultat de egalitate.

Primul sfert de oră al amicalului a fost contolat de echipa vizitatoare: Adamache (min. 5) a şutat plasat, dar Udeanu a fost la post, Bălan (min. 13) şi Lupu, după o acţiune personală au încercat să-l surprindă pe portarul gazdelor dar acesta s-a descurcat de fiecare dată fără greşeală.

Prima ocazie a Oţelului a venit în minutul 16, când Cârjan a şutat din interiorul careului, dar Popescu a reţinut mingea.

În minutul 30, pe fondul unui joc echilibrat echipa gazdă a construit o acţiune la marginea careului oaspeţilor, Antohi a centrat în faţa porţii, iar Cârjan a trimis mingea spre poartă, acesta a lovit bara din dreapta a porţii oaspeţilor şi a poposit în plasă.

Jucătorii echipei Sportul Chiscani au preluat iniţiativa şi în minutul 38 au restabilit egalitatea: Bălan a trimis o diagonală până la Emanuel Moldoveanu, acesta a driblat un adversar şi din unghi, a trimis mingea în vinclul porţii apărate de Udeanu.

La faza imediat următoare Oţelul putea trece din nou în avantaj, însă la şutul lui Moglan, Popescu a pus un picior salvator, deviind mingea peste transversală, în corner.

Până la finalul primei reprize Sportul Chiscani a irosit două mari şanse de a înscrie, în minutul 43, când Moldoveanu a centrat în faţa porţii, însă Adamache şi Alin Radu au trecut pe lângă minge, şi în minutul 45, când Bălan a rămas singur cu Udeanu, a şutat la colţul lung, însă mingea a trecut razant cu bara din dreapta a porţii gazdelor.

La cinci minute de la reluare centralul partidei, Florin Macovei a dictat corect penalty pentru gazde, Marius Matei a marcat şi Oţelul a preluat conducerea.

În continuare echipa gazdă a avut o posesie mai bună a mingei, dar pe contraatac echipa din Chiscani a fost mai periculoasă. Numai că Lovin (min. 56) a şutat plasat şi Iliescu a apărat, iar în minutul 75 Moldoveanu s-a distrat cu defensiva gazdelor dar a şutat din poziţie centrală pe lângă poartă.

În această repriză Oţelul a mai avut o singură mare şansă de a înscrie, în minutul 79, când Manea a şutat la rădăcina barei, dar Constantinescu a reuşit, in extremis, să trimită mingea în corner.

“A fost un antrenament foarte bun, ne-am apărat bine, am creat multe faze de poartă, pe ansamblu am jucat de la egal la egal cu o formaţie valoroasă a Ligii a III-a. Un meci care ne-a arătat ce avem de remediat până la startul campionatului”, ne-a declarat Adrian Baldovin, antrenorul echipei Sportul Chiscani. 

 

Sportul Chiscani: Popescu (min. 60: Toma; min. 75: Constantinescu) - Bălan (min. 76: Drezaliu), Boga, Pârlog, B. Dumitru - Chihaia, Lovin (min. 85: V. Ion) - Lupu (min. 59: Gavrilă), Adamache (min. 57: Zaharia), A. Radu - Moldoveanu.

Oţelul Galaţi - prima repriză: Udeanu – Al. David, Ghiocel, Puţanu, Balint – Stoian, Moglan Chiriac, Al. Stan – Antohi, Cîrjan.

Oţelul Galaţi - repriza a doua: Iliescu – Vasile, Gâţă, Puţanu, Manău – R. Dumitru, M. Dumitru (min. 77: A. Bordieanu) – Munteanu, Manea, Sălăgeanu – Matei.
Categorie articol: 

Comentarii