Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportul Chiscani este lideră la finalul turului la seniori

Prima jumătate a ediţiei de campionat 2015-2016, din Liga a IV-a, a fost una cu partide cu un grad înalt de dificultate. Fiecare rundă a programat un meci derby şi multe dintre aceste dispute au depăşit pragul valoric al acestui eşalon şi un alt lucru deloc de neglijat este acela că opt dintre cele 12 participante la campionatul Ligii a IV-a au cochetat cel puţin o etapă cu podiumul. La fiecare joc important, Comisia de Arbitri din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Brăila i-a delegat pe cei mai buni arbitri, iar rezultatele finale ale partidelor nu au fost influenţate de maniera de arbitraj. La finalul turului, Sportul Chiscani are 33 de puncte, cu 10 puncte mai mult decât Dacia Unirea 2 Brăila, gruparea de pe locul al doilea. Iar golgeterul primei jumătăţi a campionatului este Vali Durbacă, atacantul Sportului Chiscani, care a marcat 16 goluri. La juniori, pe prima poziţie la finalul turului se află Pandurii Tudor Vladimirescu, grupare care, cu 10 victorii şi o remiză, 2-2, la Viitorul Ianca, a acumulat 31 de puncte.
"Ambele campionate pe care le organizăm sunt superioare valoric ediţiilor precedente, iar pe fondul unor competiţii disputate arbitrii brăileni s-au achitat, în mare măsură, cu brio de sarcini. Greşeli au existat şi vor exista atât din partea arbitrilor, cât şi din partea jucătorilor, dar ne bucură faptul că acestea au fost minore şi nu au influenţat rezultatele jocurilor şi implicit clasamentele. În acelaşi timp vom căuta să-i pregătim şi să-i instruim atât pe arbitrii pe care îi avem, cât şi pe cei care vin din urmă pentru a da competiţiei în curs un plus de valoare", a declarat Daniel Decă, preşedintele Comisiei de Arbitri.
Prima în actualul sezon competiţional a fost Victoria Cazasu, însă tot câte trei puncte, după prima rundă, au mai avut Pandurii Tudor Vladimirescu, Victoria Traian, Dacia Unirea 2 Brăila şi Sportul Chiscani. În runda a doua fotoliul de lideră a fost preluat de satelitul Daciei Unirea, însă în runda a treia Pandurii Tudor Vladimirescu a preluat şefia clasamentului. Cu maximum de puncte acumulate, dar cu un golaveraj inferior, Sportul Chiscani a fost mereu pe podium, însă din etapa a patra, echipa pregătită de Georgel Pascu s-a instalat pe primul loc şi nu a mai cedat această poziţie, devenind singura grupare sportivă din Liga a IV-a care a acumulat maximum de puncte după 11 etape. Cu podiumul, în afară de formaţiile menţionate mai sus, au mai cochetat CS Făurei, Viitorul Ianca şi Viitorul Însurăţei.
Tot la capitolul părţi pozitive s-a observat o mai mare atenţie dată menţinerii în bune condiţii a suprafeţelor de joc şi a bazelor sportive. Cu mici excepţii, stadioanele din Liga a IV-a îndeplinesc toate condiţiile cerute de FRF, unele dintre ele cum ar fi stadionele din Însurăţei, Ianca, Plopu, Chiscani, Tudor Vladimirescu putând fi omologate şi pentru Liga a III-a, iar aici un merit important îl au conducerile locale şi nu în ultimul rând AJF Brăila, care tot timpul a militat pentru crearea unor baze sportive în judeţ care să poată fi utilizate de tinerii din acele localităţi.
Sâmbătă începe returul şi odată cu etapa a 12-a Liga a IV-a propune un nou derby Dacia Unirea 2 Brăila - Viitorul Însurăţei. Cu acestă etapă reîncepe lupta pentru podium şi, de ce nu, chiar pentru locul întâi.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii