Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportul Chiscani, învinsă cu 3-1 la Olimpic Cetate Râşnov

un meci jucat ca pe arătură şi cu mari gafe de arbitraj  de ambele părţi •  Sportul Chiscani a rămas în inferioritate numerică după un al doilea cartonaş galben acordat în mod eronat

 

Pe un teren impracticabil, pe care era greu să-ţi menţii echilibrul, dar să mai joci şi fotbal, Sportul Chiscani a avut un start bun de meci, şi-a dominat adversara în primul sfert de oră însă nu şi-a creat ocazii clare de gol. Obişnuită să joace în astfel de condiţii şi cu o echipă în care s-au regăsit jucători care au trecut prin curtea Rapidului şi a altor formaţii din prima ligă, Olimpic Cetare Râşnov a preluat iniţiativa şi şi-a creat prima ocazie de gol în minutul 17 când, după o lovitură liberă executată de Marin, Tudor a boxat mingea în faţă, aceasta a ajuns la Andrei Pleşa care a şutat plasat, însă portarul echipei din Chiscani a reuşit să respingă. Tudor a mai avut o paradă salvatoare în minutul 26, la şutul lui Petcu. Golul gazdelor a venit în minutul 38 când, după o centrare a lui Fânariu, Vasilache a făcut inutilă intervenţia portarului Tudor. Finalul primei reprize a aparţinut oaspeţilor însă, după o cursă pe partea dreaptă, Chihaia nu a mai avut puterea necesară pentru a-l învinge pe portarul Mihok. La câteva minute de la reluar,e Fânariu a trimis de două ori, în aceeaşi fază, mingea în bara porţii lui Tudor. Dacă în prima repriză asistenta Mihaela Ţepuşă a greşit de două ori în defavoarea gazdelor, dar fără a influenţa rezultatul, în partea a doua cea care a condus meciul la centru, Ana Maria Terteleac, a înclinat balanţa în favoarea echipei gazdă. În minutul 61, departe de fază, Terteleac a considerat în mod eronat că jucătorul Sportului, Cireaşă şi-a faultat adversarul direct şi i-a acordat al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Cu toate acestea, oaspeţii nu au renunţat la luptă şi, la următoarea fază, Ionuţ Huţu s-a distrat cu flancul stânga a gazdelor, a intrat în careu aproape de linia de fund şi a centrat în forţă, iar Marin şi-a trimis mingea în propria poartă. După această fază, antrenorul Georgel Pascu a scos din teren un atacant, pe Techiu, şi a introdus un apărător, pe Mogoş, pentru a întări defensiva. Cu toate că a evoluat cu un jucător mai puţin Sportul Chiscani a fost echipa care a atacat mai mult însă jucătorii aflaţi la finalizare nu au reuşit să înscrie, iar ocaziile s-au răzbunat. La 1-1, Dragoş Mucuţă, talonat de adversarul direct, putea să-şi aducă echipa în avantaj dar a alunecat şi, de la doar trei metri, nu a reuşit să trimită mingea pe lângă Mihok. La faza imediat următoare, Bogdan Neculescu (min. 79)  a marcat şi a dus scorul la 2-1 pentru gazde. Sportul Chiscani a sperat într-un egal şi l-ar fi putut obţine la voleul lui Ndigwe, dar s-a opus in extremis portarul Mihok. Acesta a scăpat mingea în primă fază dar a reuşit totuşi să o reţină chiar pe linia porţii. Sportul Chiscani a rămas în nouă jucători de câmp, tot după o decizie curioasă a arbitrei Terteleac. Aceasta nu a acordat oaspeţilor o lovitură liberă la un fault asupra lui Ndigwe, Mogoş a reacţionat virulent şi a primit cartonaş roşu direct. La ultima fază a meciului, gazdele au înscris prin Sorin Marin şi s-au impus cu 3-1.

 

Sportul Chiscani: Tudor – Gaşpar, Cireaşă, Pârlog, Zărnescu – Chihaia (min. 46: Mirescu), Bogdan, Costache (min. 82: Ndigwe), Huţu – Mucuţă, Techiu (min. 69: Mogoş).
Categorie articol: 

Comentarii