Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportivii stau de două săptămâni fără medic

Ultimii transferaţi nu aveau viza deoarece pe la Cabinetul de Medicină Sportivă de la Policlinica "Sfântul Spiridon" nu mai trece niciun cadru medical de două săptămâni.

Medicul Mioara Carmen Ilieş este în concediu de odihnă şi nu se află în localitate, iar colega sa, medicul Aurora Beznea, conform hârtiuţei care se află pe peretele cabinetului, se află în concediu medical. În această situaţie, conducerea echipei nou promovate a căutat cu disperare soluţii, pentru ca în prima etapă, care se va derula vineri, 21 august, să aibă la dispoziţie întreg lotul.

Dacă în Brăila nu au existat şanse de reuşită, şefii echipei din Ianca au încercat să rezolve problema în oraşul vecin, Galaţi, dar nici acolo nu au găsit înţelegere. Până la urmă, situaţia a fost rezolvată pe ultima sută de metri la Buzău şi astfel şi restul jucătorilor din lotul echipei pregătite de Adrian Baldovin şi-au văzut vizele medicale trecute pe carnetele de joc.

"Şefii acestei instituţii trebuia să găsească o rezolvare"

"Este imposibil ca din cei doi medici de la Cabinetul de Medicină Sportivă să nu fie nimeni acolo. Unul este în concediu de odihnă, iar celălalt în medical. Data trecută, doamna Beznea a venit de acasă, am văzut că avea glezna umflată, dar în această săptămână a fost de negăsit. În această situaţie am încercat să facem vizita medicală la Galaţi, dar cei de acolo nu au vrut să ne ajute, norocul nostru că am găsit înţelegere la Buzău", a declarat George Fănel Chiriţă, primarul oraşului Ianca.

La fel de revoltat s-a arătat ieri şi directorul DSJ, Eduard Puiu, care a spus că nu este admisibil ca într-o perioadă precompetiţională, acest cabinet să fie închis: "În calitatea pe care o am, era firesc să iau poziţie faţă de această situaţie. Cu doamna doctor Ilieş am discutat telefonic, este în concediul legal de odihnă şi nu se află în localitate, dacă era venea şi rezolva problema, cu doamna Beznea însă nu se poate discuta. Am înţeles că are probleme medicale însă, în această situaţie consider că şefii acestei instituţii trebuia să găsească o rezolvare a problemei, trebuia delegat un alt medic în această perioadă".

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Rodica Sin, ne-a declarat că va verifica în ce condiţii s-au acordat concediile celor doi medici sportivi şi va remedia situaţia în scurt timp. "Am să mă interesez să văd care este situaţia. De regulă sunt foarte atentă la cererile de concediu. Am să discut cu directorul medical pentru a vedea ce se întâmplă, iar situaţia se va remedia în cel mai scurt timp. Oricum, chiar dacă unul dintre medici a fost nevoit să intre în concediu medical, în mod automat concediul de odihnă al celuilalt s-ar fi întrerupt", a precizat directorul spitalului.
Categorie articol: 

Comentarii