Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SPORT. Simona Halep s-a calificat în sferturi la Cincinnati. Va fi o reeditare a finalei de la Roland Garros, cu Maria Șarapova

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii în valoare totală de 2,5 milioane de dolari. În optimi, Halep s-a impus cu scorul de 6-4, 7-5 în faţa jucătoarei Lucie Safarova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, la capătul unui meci care a durat o oră şi 28 de minute.
Meciul a început cu uşoara dominare a jucătoarei din Cehia, care a condus cu 1-0 şi 2-1, însă de la scorul de 2-2, Halep a pus stăpânire pe joc, a făcut break şi şi-a păstrat avantajul până la finalul setului, închizând primul act la prima minge de care a beneficiat. Al doilea set a fost ceva mai echilibrat. Halep şi Safarova se mai întâlniseră de trei ori până acum, românca fiind în avantaj cu 2-1.
Calificarea în sferturile de finală este recompensată la turneul de la Cincinnati cu un premiu de 64.170 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.
În sferturi, Halep va juca împotriva Mariei Şarapova (locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5) care a învins-o joi seară pe compatrioata sa Anastasia Pavliucenkova (locul 25 WTA) cu scorul 6-4 7-6(2). Partida Halep-Șarapova este programată să înceapă sâmbătă dimineață, la ora 2:30, ora României.
La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4.
Like / Share

Comentarii