Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SPORT. Și-a făcut Simona încălzirea? Halep a avut nevoie de trei seturi și două ore ca să se califice în turul 2 la US Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 mondial și favorita nr. 2, s-a calificat în turul al doilea la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, învingând-o în trei seturi, 6-7(2), 6-1, 6-2, într-o oră și 58 minute de joc, în primul meci disputat luni pe arena Arthur Ashe, pe americanca Danielle Rose Collins, jucătoare fără loc WTA, fostă ocupantă a poziției 553, beneficiara unui wild-card.
Campioană universitară a Statelor Unite anul acesta, succes care i-a adus wild-card-ul din partea organizatorilor (USTA), Danielle Rose Collins s-a aflat pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA. Ceea ce nu a împiedicat-o să câștige primul set la tie-break, în principal datorită primului serviciu la care a avut un procentaj de peste 65%, relatează Agerpres.
După această intrare dificilă în subiect, Simona Halep și-a ”citit” adversara, a schimbat tot timpul efectele mingilor, trimițând de multe ori spre corpul americancei, lovituri care au incomodat-o vădit pe aceasta. Astfel, setul doi s-a încheiat în 33 de minute cu 6-1, pentru ca setul trei (6-2) să consfințească victoria așteptată a numărului 2 mondial.
Pentru calificarea în turul 2, Halep și-a asigurat un cec de 60.420 dolari și 100 puncte WTA. În turul următor, românca va juca împotriva câștigătoarei din meciul Maria-Teresa Torro-Flor (Spania) - Jana Cepelova (Slovacia).

Încă două românce în turul secund la US Open

Tot luni, în turul 2 la US Open s-au calificat și celelalte două jucătoare românce, Irina-Camelia Begu, locul 60 WTA, și Alexandra Dulgheru locul 95 WTA. Prima dintre ele a învins-o pe iberica Sílvia Soler-Espinosa (poziția 70 WTA) chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani, cu scorul de 7-6(4), 6-3, după un meci de o oră și 40 de minute. În turul următor, bucureșteanca se va duela cu a 28-a favorită, italianca Roberta Vinci.
Alexandra Dulgheru a trecut în primul tur la US Open de cehoaica Kristyna Pliskova (poziția 92 WTA), scor 6-3, 6-4, după un meci care a durat o oră și 28 de minute. Pentru un loc în șaisprezecimi, bucureșteanca de 25 de ani se va duela cu învingătoarea din meciul Maria Șarapova - Maria Kirilenko.
Like / Share

Comentarii