Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sporirea trupelor din Afganistan, conditie necesara pentru stabilizarea tarii

Sporirea masiva a contingentului desfasurat in Afganistan reprezinta una dintre conditiile necesare pentru stabilizarea situatiei din aceasta tara, estimeaza Egon Bahr, expert in politica externa al Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania, relateaza AFP.
"Nu as putea spune daca 200.000 de soldati ar fi de ajuns. Poate ca va fi nevoie de mai multi, dar in mod sigur nu de mai putini", a declarat el intr-un interviu acordat cotidianului Berliner Zeitung si publicat in editia de ieri.
Bahr a propus oficialilor NATO "sa se foloseasca de anul 2007 pentru a realiza o analiza amanuntita, care sa permita stabilirea obiectivului operatiunii in ansamblul sau, a timpului si a resurselor militare si financiare necesare".
Oficialul social-democrat preconizeaza, de asemenea, negocieri cu talibanii mai putin radicali: "Am observat ca inclusiv americanii poarta discutii cu unele grupari talibane (...).in Afganistan, stabilitatea nu va putea fi realizata fara participarea talibanilor. Nu se poate impune pacea din exterior, impotriva a 30 la suta sau mai mult din populatie", a explicat el.
Categorie articol: 

Comentarii