Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spor de hemoroizi pentru şoferii Braicar

Este o pierdere de timp să înveţi ca prostul, atâta vreme cât simpla cunoaştere a alfabetului (scris şi citit) îţi poate asigura o meserie, şi anume cea de conducător auto. La 18-19 ani, cu puţin noroc, poţi ajunge conducător auto profesionist. Cu B-ul, C-ul, D-ul, E-ul şi toate celelalte categorii de permis auto în buzunarul de la piept. Şi odată ce te-ai apucat de învârtit covrigul, poţi să te gândeşti liniştit la pensie. În mod normal, în afară de o pană rebelă şi o mahmureală crâncenă după o nuntă sau botez, nu are ce să ţi se întâmple la volan. Poveştile alea de genul „trebuie să fii atent în trafic" nu se pun la socoteală pentru că la urma-urmei toţi şoferii trebuie să caşte ochii când coduc, nu numai cei de la Braicar.
Faptul că şoferii Braicar cer salarii (venituri) mai mari mi se pare un lucru îndreptăţit. Orice angajat de pe lumea asta ar trebui să ceară bani mai mulţi la salariu, că doar nu îl doare gura să ceară. Ceea ce mă deranjează pe mine la şoferii Braicar este faptul că umblă cu şantaj. Adică dacă nu li se dă ceea ce cer, ei nu mai pornesc autobuzele. Treaba asta cu greva o înţeleg până la un anumit punct. Când vine vorba despre un serviciu public, ar trebui să existe nişte limite. Cum ar fi, de exemplu, ca muncitorii de la salubritate să facă grevă 3-4 zile vara şi să lase gunoiul să se împută la tomberoane?
Faptul că şoferii de la Braicar nu primesc nuş ce spor deja nu mai este treaba mea. Eu, în calitate de contribuabil, mi-am plătit taxele şi impozitele (în avans) pe anul 2014 şi vreau să beneficiez corespunzător de serviciile publice locale. Nu mai zic că am abonament şi pe zilele (lunile) în care cei de la Braicar se gândesc să facă grevă generală. Luptele de culise dintre Simionescu, Săndulescu şi cei din Neamu lu Manivelă mă lasă rece. Nu dau nici doi bani pe ele. Eu am pretenţia ca autobuzele să circule dimineaţa, între orele 5 şi 7, atunci când eu am nevoie de ele. Dacă tot voiau să facă grevă, şoferii de la Braicar puteau să tragă autobuzele pe dreapta între orele 13 şi 14. Să stea ei în soare ca proştii, cu motoarele oprite, aşteptând să vină Ayrton Senna să îi bage în seamă.
Hai, dacă ar fi cerut spor de hemoroizi poate că i-aş fi înţeles pe şoferii de la Braicar. Dar atâta vreme cât ei nici măcar hemoroizi nu au făcut în câmpul muncii, înseamnă că stau cam puţin pe scaun la serviciu. În concluzie, ar fi cazul să li se mărească programul de lucru şi să le fie îngheţate lefurile cel puţin până în 2018 pe vremea asta.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii