Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul Regional Brăila-Galați prinde contur

* Guvernul Viorica Dăncilă a adoptat al doilea pachet de investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză * printre acestea se află și spitalul regional dintre Brăila și Galați

 

 

Guvernul României Viorica Dăncilă a adoptat în cadrul celei mai recente ședințe o hotărâre care vizează construcția spitalului regional în zona dintre Brăila și Galați. Este vorba despre al doilea pachet de investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Mai exact, discutăm despre opt proiecte mari, printre care și Spitalul Regional Brăila - Galați. Potrivit unui comunicat de presă emis de Executiv pe această temă, spitalul ce se va construi în regiunea de sud-est a țării, între cele două orașe, va avea o capacitate de aproximativ 800-1.000 de paturi.

Și acest spital va fi organizat clinic, cu o structură de specialități, având o platformă complexă de investigații și intervenții terapeutice clinice și paraclinice, care va asigura asistență medicală pentru cazurile medicale complexe. Spitalul din zona Brăila-Galați va fi dotat cu heliport și elicopter pentru urgențe, precum și cu clinici de specialitate și centre de cercetare dotate corespunzător”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Reamintim că, memorandumul privind construirea a cinci spitale reginonale, printre care și cel din zona Galați - Brăila a fost semnat de către brăileanul Mihai Tudose, pe vremea când era prim-ministru. La scurt timp după aceea, spre finele anului trecut, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a anunțat că a semnat un protocol de predare - primire cu Ministerul Sănătății pentru terenul unde va fi construit în viitor spitalul. Șeful CJ a explicat atunci că este vorba despre 7,65 ha.
Categorie articol: 

Comentarii