Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul Judetean are sanse mari pentru o Unitate de Primire a Urgentelor superdotata

In cea de-a doua faza a Programului de reforma a sistemului de sanatate, care se deruleaza pina in anul 2009, Romania a incheiat doua acorduri de imprumut: de la Banca Mondiala - 65,1 mil. Euro, in baza Legii nr. 171/2005 si de la BEI - 66,4 mil. Euro, conform HG nr. 442/2005.
Fondurile imprumutate sint rambursabile in totalitate, iar proiectul vizeaza reducerea mortalitatii si a mortii premature, cit si asigurarea unui acces echitabil la serviciile de sanatate si imbunatatirea eficientei sectorului sanitar. Obiectivul proiectului consta in asigurarea mai accesibila a serviciilor, de calitate imbunatatita pentru persoanele care necesita asistenta maternala si neonatala, asistenta medicala de urgenta si asistenta medicala a mediului rural.
In cadrul acestui program, Spitalul Judetean Braila va fi dotat cu echipamente medicale pentru Unitatea de Primire a Urgentelor UPU, fiind nominalizat pentru a face parte din prima livrare care va incepe la data de 1 octombrie 2006.
Livrarea echipamentelor este conditionata insa de o pregatire speciala a spatiilor UPU. Comitetul director, impreuna cu autoritatea de Sanatate Publica au stabilit ca prioritate in prima faza reamenajarea Unitatii de Primire a Urgentelor existente in Corp A - pe Soseaua Buzaului, in asa fel incit accesul bolnavilor pe targa sa se faca fara dificultati. In concordanta cu resursele financiare, la Spitalul Judetean de Urgenta s-au facut modificari importante, care permit accesul direct din rampa si, dupa cum v-am mai informat, la parter, pe linga UPU, functioneaza toate cabinetele de specialitate necesare stabilirii diagnosticului unei urgente. Au fost desfiintate sectoarele inutile, astfel incit holurile au devenit mai luminoase si, in plus, acum exista si banci pe care pot sta bolnavii sau apartinatorii pina se intocmesc actele de internare, fara a mai sprijini peretii. De asemenea, au fost igienizate cabinetele.

Amenajari interioare contracronometru

Dupa cum ne-a informat dr. Lucica Scutaru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica, in etapa a doua se are in vedere organizarea structurii de primire a urgentelor, conform standardelor.
"In acest sens, in corp A pe Soseaua Buzaului, cu intrarea din strada, se va amenaja rampa de salvare in spatiul in care in prezent functioneaza farmacia si se va amenaja un spatiu care sa permita instalarea aparaturii Unitatii de Urgenta pe care o vom primi de la Ministerul Sanatatii, judetul Braila fiind nominalizat a face parte din prima livrare, care va incepe la 1 octombrie 2006, in cadrul programului de reforma a sistemului de sanatate conform acordului de imprumut cu Banca Mondiala".
Potrivit sursei citate, infrastructura acestui spatiu se realizeaza in parteneriat cu firma Med Center, care a preluat laboratorul, dar, costurile depasesc posibilitatile spitalului, motiv pentru care implicarea autoritatilor locale este imperios necesara.
"Acum trebuie sa ne mobilizam, deoarece, daca nu avem spatiu corespunzator in care sa se monteze toata aparatura UPU, aceasta va fi dirijata spre alt judet, care este pregatit", a precizat dr. Lucica Scutaru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii