Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul Judeţean Brăila a intrat în categoria a III-a

Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare cu paturi, în funcţie de competenţă. Finanţarea pe care o vor primi spitalele, începând de la 1 iunie, va fi în funcţie de clasificarea acestora.

Spitalul Judeţean Brăila a intrat în categoria a III-a, cu plan de conformare până la sfârşitul anului. Clasificarea făcută de minister a fost în concordanţă cu propunerea făcută de către Direcţia de Sănătate Publică Brăila. Asta, deşi Consiliul Judeţean, care este administratorul unităţii, şi-ar fi dorit categoria I, obiectiv pentru care a şi desfiinţat Maternitatea, comasând-o cu Judeţeanul. Ţinând cont de faptul că doar 7 spitale la nivel naţional au primit acest grad înalt, printre care doar două din Bucureşti, şi acelea cu plan de conformare, nu este de mirare că dorinţa CJ este departe de realitatea din teren. Pe treapta imediat următoare, respectiv categoria a IV-a, dar tot cu plan de conformare, a fost clasificat Spitalul orăşenesc Făurei. Celelalte spitale brăilene, respectiv de Psihiatrie, de Pneumoftiziologie au intrat în categoria a V-a.

Potrivit clasificărilor făcute de Ministerul Sănătăţii, spitalele de categoria V au un nivel de competenţă limitat, şi asigură, după caz, servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate sau servicii paleative. Spitalele de categoria IV au un nivel de competenţă bazal, adică deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate. Spitalele de categoria III sunt cele cu un nivel de competenţă mediu şi vor deservi populaţia judeţului din aria administrativ-teritorială unde îşi au sediul şi, doar prin excepţie, din judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mediu de complexitate. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii