Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul Judeţean Brăila are doi manageri

De ieri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila are doi manageri generali, după ce dr. Ştefan Mihăilescu a revenit pe postul din care fusese demis, iar Rodica Sin, numită interimar prin Ordin al ministrului Sănătăţii, este în continuare în funcţie. Această situaţie paradoxală la care s-a ajuns este urmarea hotărârii instanţei de judecată, care a admis ieri cererea de suspendare a efectelor Ordinului ministrului de eliberare din funcţie a managerului Ştefan Mihăilescu, astfel încât acesta îşi reia postul. "Hotărârea judecătorească este executorie de drept, ceea ce înseamnă că are efecte de îndată. De la momentul pronunţării (n.r. 8 octombrie), Ştefan Mihăilescu îşi va exercita pe deplin atribuţiile de manager. Rodica Sin este manager interimar şi este în continuare pe funcţie. Este o situaţie absurdă, un spital care are doi manageri şi nu cred că Ministerul Sănătăţii va accepta să plătească două salarii. Punctul meu de vedere este că Ministerul Sănătăţii ar trebui să rezolve această problemă, iar soluţia logică, firească şi de bun simţ este să se revoce ordinul de numire, pentru că a fost interimar ca urmare a vacantării postului şi prin urmare acest ordin a rămas fără obiect", ne-a declarat Felicia Radu Chirnogeanu, avocatul lui Mihăilescu.

Procesul s-a judecat ieri, la Curtea de Apel Galaţi, pe rolul instanţei aflându-se dosarul nr. 1269/44/2009, înregistrat la data de 5 august 2009, ce a avut ca obiect suspendarea executării unui act administrativ. Reclamantul Ştefan Mihăilescu a formulat cerere atât împotriva Ministerului Sănătăţii, cât şi a managerului interimar Rodica Sin. Aceasta a cerut la primele înfăţişări noi termene pentru a-şi formula apărarea şi a-şi angaja un avocat. "La primele înfăţişări nu am avut timp să-mi angajez avocat. Am depus întâmpinări pe care le-am lucrat singură. Eu, personal, nu înţeleg care este motivaţia şi ce vătămări i-am produs doctorului Mihăilescu, care m-a acuzat că am destabilizat spitalul. Dimpotrivă, consider că am venit în sprijinul dumnealui, să aibă mai mult timp pentru a profesa ca medic", ne-a declarat Rodica Sin, la termenul din data de 6 octombrie.

După procesul de ieri, contactat telefonic, dr. Ştefan Mihăilescu a spus că nu a luat cunoştinţă despre hotărârea instanţei, fiind la un congres medical în străinătate. De partea cealaltă, Rodica Sin nu a dorit să comenteze, până când nu va primi oficial pronunţarea hotărârii.
Reamintim că dr. Ştefan Mihăilescu a fost demis în data de 14 iulie, dată la care acesta considera că formularea din Ordinul ministrului prin care i se aducea la cunoştinţă încetarea contractului de management este foarte generală: "dacă se constată că managerul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare pentru exercitarea funcţiei de manager". Mihăilescu a explicat atunci că vede cu atât mai ciudată această decizie a ministrului, cu cât "este pe rol în instanţă un proces, că am mai fost demis acum ceva timp, prin aprilie şi am contestat acel ordin, iar ministrul m-a renumit în funcţie, până la judecarea pe fond". Înainte de demitere, Mihăilescu fusese numit în funcţia de manager în urma susţinerii unui concurs, iar contractul de management a fost încheiat pe 4 ani, urmând să expire la 1 aprilie 2010.
Rodica Sin, fost director economic la Spitalul Judeţean Constanţa, a venit la conducerea Spitalului Judeţean pe data de 24 iulie, când a fost semnată numirea sa în funcţia de manager interimar.
Categorie articol: 

Comentarii