Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul Judeţean – drept la replică

În urma articolului Un medic acuză. Măşti de proastă calitate în Spitalul Judeţean, publicat în ediţia online a cotidianului Obiectiv – Vocea Brăilei, în care medicul Octavian Georgescu a adus acuzaţii cu privire la calitatea măştilor de protecţie folosite de personalul din Spitalul Judeţean Brăila, administraţia spitalului ne-a transmis un comunicat prin care se precizează provenienţa şi motivul pentru care acestea au fost distribuite muncitorilor şi personalului administrativ.

Redăm mai jos, integral, textul comunicatului:

“Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că în data de 18.05.2020, au intrat în instituţie, prin donaţie, un număr de 14.700 măşti de protecţie - înregistrate ca dispozitive medicale.

La nivel de conducere s-a apreciat că nu îndeplinesc condiţiile pentru uz medical, motiv pentru care au fost distribuite către muncitori şi personalul administrativ, ca măşti simple, pentru a se proteja de praf în activitatea curentă.

Precizăm că în Ordinul de M.S. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de Covid-19, pentru personalul de zona administrativă nu este necesar echipament individual de protecţie”.
Categorie articol: 

Comentarii