Mergi la conţinutul principal

Spitalul de psihiatrie, inclus in proiectul "Initiativa pentru calitate"

Spitalul "Sfintul Pantelimon" din Braila a fost inclus in cadrul unui program la nivel national initiat de Centrul National de Sanatate Mintala (CNSM) din cadrul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar. Proiectul intitulat "Initiativa pentru calitate" se deruleaza in perioada 8 septembrie - 3 decembrie 2007 si implica alaturi de unitatea spitaliceasca din Braila inca alte 8 spitale de psihiatrie din tara: Vadu Lat (judetul Giurgiu), Poroschia (judetul Teleorman), Domnita Balasa (judetul Ilfov), Siret (judetul Suceava), Schitu Greci (judetul Olt), Gheorghe Preda (judetul Sibiu), Sapoca (judetul Buzau) si Cimpulung Moldovenesc (judetul Suceava). "Sanatatea mintala este o prioritate a Guvernului din punct de vedere medical, social si politic. Va aduc aminte ca in toata perioada de negociere pentru aderarea Romaniei la UE, o problema importanta din punct de vedere politic a fost sanatatea mintala. Pentru asta am realizat o strategie in domeniu, am realizat un plan de actiune si structurile care sa puna in aplicare acest plan", a declarat Nicolaescu la lansarea proiectului "Initiativa pentru calitate".
Demnitarul a mai spus ca implementarea acestui program nu poate fi facuta deodata, pentru ca nu sint nici resurse financiare, nici cele umane, insa acest lucru se poate face pe etape, astfel incit programul sa cuprinda o serie de activitati, cum ar fi definirea de ghiduri clinice pentru patologiile frecvente in domeniul psihiatric (schizofrenie, depresie sau dependenta de alcool), definirea de curricule si manuale de instruire, dezvoltarea si pilotarea a sapte institutii psihiatrice, a unui sistem informatic de colectare a datelor si elaborarea unor propuneri de acte legislative normative in concordanta cu normele europene pentru asigurarea bunei functionari a retelei institutionale de sanatate mintala. "Practic, acest proiect implica noua spitale, dintre care doua au statut de observator si sapte vor intra in procesul de dezvoltare institutionala. Aceste spitale vor beneficia in urmatoarele trei luni de sprijinul si ajutorul consultantilor Centrului National de Sanatate Mintala, pentru a identifica solutii optime si adecvate institutiilor in ceea ce se numeste imbunatatirea serviciilor de ingrijire. Un proiect paralel este dezvoltarea sistemului comunitar pentru ca se urmareste schimbarea accentului de pe ingrijirile spitalicesti, pe centrele de sanatate mintala comunitare", a explicat seful CNSM, Mugur Ciumageanu.
Proiectul de crestere a calitatii serviciilor de sanatate mintala in spitalele de psihiatrie are o valoare de 180.000 de lei si face parte din obiectivul numarul unu al programului national de sanatate mintala si anume asigurarea continuitatii si cresterea accesibilitatii ingrijirilor de sanatate mintala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro