Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul de Psihiatrie Brăila, clasificat în categoria a V-a

Brăila se numără printre cele 19 judeţe ale ţării în care Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare, în funcţie de competenţă. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila nu a primit de la minister decât decizia oficială de clasificare pentru Spitalul de Psihiatrie, aflat în reţeaua Consiliului Local Municipal. Unitatea sanitară a fost clasificată în categoria a V-a, monospecialitate, potrivit precizării făcute de directorul executiv al DSP Brăila, dr. Gabriel Ciochină.
Tot pentru clasificarea în această categorie a fost propus de către DSP Brăila şi Spitalul de Pneumoftiziologie, la fel ca şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, care între timp a fost desfiinţat, devenind secţie a Spitalului Judeţean. Propunerea pentru Spitalul Făurei a fost pentru categoria a IV-a, cu plan de conformare, până la finele anului. În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean, propunerea făcută de către DSP Brăila a fost categoria a III-a, tot cu condiţia de a realiza, până la data de 31 decembrie 2011, un plan de conformare. De partea cealaltă, Consiliul Judeţean Brăila, în administrarea căruia este unitatea sanitară, a propus încadrarea acesteia în categoria I. De menţionat că până în prezent numai 5 unităţi sanitare din ţară au fost clasificate în categoria I de competenţă, printre care Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, dar şi acestea au obligaţia de a realiza, până la sfârşitul anului, un plan de conformare specific fiecărei unităţi. "Categoria cea mai benefică pentru Spitalul Judeţean Brăila, care sper că va putea fi realizată prin concursul dat de Consiliul Judeţean şi unitatea sanitară, este a III-a, cu un plan de conformare. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ. Ministerul analizează care punct de vedere este realist", a spus directorul executiv al DSP Brăila.
Potrivit clasificărilor făcute de Ministerul Sănătăţii, spitalele de categoria V au un nivel de competenţă limitat şi asigură, după caz, servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate sau servicii paleative. Spitalele de categoria IV au un nivel de competenţă bazal, adică deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate. Spitalele de categoria III sunt cele cu un nivel de competenţă mediu şi vor deservi populaţia judeţului din aria administrativ-teritorială unde îşi au sediul şi, prin excepţie, din judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mediu de complexitate.
Categorie articol: 

Comentarii