Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul de Psihiatrie are director medical cu acte-n regulă!

• este vorba despre medicul epidemiolog dr. Andreia Gavrilescu • mandatul său va dura 3 ani • unul dintre planurile sale este de a extinde secţia de psihiatrie cronici adulţi, pentru ca pacienţii care au nevoie de tratament îndelungat şi supraveghere să poată rămâne internaţi

 

Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” din municipiu are director medical cu concurs, după ce funcţia a fost ocupată prin interimat de dr. Mariana Iosif, potrivit site-ului unităţii sanitare. Cea care a fost declarată admisă în urma concursului este dr. Andreia Gavrilescu, medic epidemiolog. Aceasta are 23 de ani vechime în domeniul epidemiologiei. Mandatul său de director medical va dura 3 ani.

Dr. Andreia Gavrilescu a urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, profil medicină generală, între anii 1988-1994. În perioada 1994-1998 a fost în rezidenţiat în specialitatea epidemiologie, iar la final a devenit medic specialist epidemiolog. În 2003 a devenit medic primar în această specialitate. Timp de 4 ani şi-a desfăşurat activitatea în Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, iar la Direcţia de Sănătate Publică Brăila a venit în anul 1999. După 16 ani de muncă în această ultimă instituţie, dr. Gavrilescu a plecat la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila, mai întâi ca medic epidemiolog, apoi ca director medical. După încheierea mandatului, aceasta şi-a cerut transferul, în aprilie 2018, la Spitalul de Psihiatrie din municipiu. În momentul în care a fost anunţat concursul pentru funcţia de director medical, doctorul nu a stat pe gânduri, s-a înscris şi a reuşit să promoveze examenul.

Acum, ca director medical, intenţionează să aducă ceva schimbări în spital. În primul rând, dr. Andreia Gavrilescu îşi doreşte să poată extinde secţia de psihiatrie cronici adulţi, deoarece paturile sunt insuficiente. Astfel, pacienţii care au nevoie de tratament şi supraveghere vor putea rămâne internaţi. “Vreau să-mi duc la capăt mandatul de 3 ani, Şi pentru mine e o provocare. Am vrut un spital mai mare, să văd cu ce se «mănâncă». Este o altă patologie. Pacienţii de aici sunt marginalizaţi de lume, au nevoie de ajutor din toate punctele de vedere, inclusiv pe Programul Naţional de Sănătate Mintală. Atunci, am zis că poate reuşesc să fac ceva aici, când mă uit în urmă să las ceva. Eu am foarte multe idei, numai că totul se opreşte la bani. Aici e nevoie de dezvoltarea secţiei de psihiatrie cronici adulţi, pentru că sunt foarte mulţi pacienţi care nu mai pot fi rezolvaţi în sediul principal al spitalului, nu au familii, nu au unde să se ducă mai departe şi atunci undeva trebuie să-i duci, să le asiguri asistenţă medicală de lungă durată. Este imperios necesar să se extindă această secţie. Acum are 140 paturi, dar cred că şi 500 de paturi sunt puţine pentru un termen lung, de exemplu pe 15 ani. Bolile mintale sunt în continuă creştere. Ştim că politica Ministerului Sănătăţii este de a reduce numărul paturilor, dar cu o argumentare foarte bună nu au cum să nu înţeleagă. Mulţi dintre pacienţii noştri nu avem unde să-i externăm. Familia nu-i mai vrea, alţii nu mai au pe nimeni, alţii sunt cu afecţiuni care necesită tratament continuu şi monitorizare continuă. Unde îi duci? Într-un spital de cronici pentru a avea tot ce le trebuie”, ne-a declarat dr. Gavrilescu despre planurile sale ca director medical.

Managerul Bogdan Criţă are cuvinte de laudă la adresa noului membru al Comitetului Director. “Cu o vastă experienţă ca medic epidemiolog, peste 20 de ani, şi o bogată experienţă de conducere, doamna doctor Gavrilescu Andreia este un câştig evident pentru Spitalul nostru. Atât colectivul de medici, cât şi restul echipei din Comitetul Director i-au acordat tot sprijinul şi colaborarea, încă de la venirea în Spital, apreciind profesionalismul doamnei doctor. În acest moment, Comitetul Director al Spitalului este format din dr. Gavrilescu Andreia - director medical, ec. Dobrescu Beatrice - director financiar contabil şi as. Puia Angelica - director de îngrijiri, care formează o echipă de profesionişti, împreună cu care sunt sigur că ne vom îndeplini toate obiectivele propuse”, ne-a declarat ec. Bogdan Criţă.
Categorie articol: 

Comentarii