Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul 3 se va redeschide

• vineri, în urma unei întâlniri la care au participat şeful DSP Brăila, managerul Spitalului Judeţean, preşedintele CJ şi prefect, s-a ajuns la un consens privind reluarea activităţii în Corpul B • astfel, DSP Brăila şi-a dat avizul provizoriu pentru transformarea secţiei de Cardiologie-Pediatrie în spital suport Covid-19, iar Francisk Chiriac ne-a declarat că activitatea la Spitalul 3 va reveni la normal până la sfârşitul săptămânii • în timp ce de redeschiderea Spitalul 3 pentru bolnavii cronici se vorbeşte de aproape o lună, Spitalul TBC Brăila s-a deschis pentru pacienţi încă din 25 mai

 

Spitalul 3 (corpul B al Spitalului Judeţean) se va redeschide în curând. După o perioadă lungă de aşteptare şi un întreg scandal între prefectul Cătălin Boboc şi preşedintele CJ, Francisk Chiriac, lucrurile par să fie pe drumul cel bun. Concret, vineri, la sediul Prefecturii, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii instituţiilor care sunt responsabili de transformarea secţiei de Cardiologie-Pediatrie (secţia E) în spital suport Covid, astfel încât  Corpul B (care a funcţionat până acum ca spaţiu dedicat COVID-19) să îşi reia activitatea normală şi Corpul A să fie degrevat de surplusul de pacienţi. La întâlnire au participat, printre alţii, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, preşedintele CJ, Francisk Chiriac, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Gabriel Ciochină, şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, care s-au pus de acord asupra paşilor ce trebuie urmaţi pentru redeschiderea Spitalului 3.

“În acest weekend, conform concluziilor discuţiei de vineri, Spitalul Judeţean a trimis pe mail documentaţia şi am înţeles de la domnul Ciochină că azi dimineaţă (n.r. – ieri dimineaţă) au trimis documentaţia semnată şi ştampilată, asumată de toată lumea. O altă documentaţie. Iar domnul Ciochină, chiar dacă a fost weekend, a stat la serviciu împreună cu medicul şef de la DSP, au analizat documentaţia nou trimisă, au pregătit avizul şi va fi emis oficial. Deci practic din acest moment reluarea activităţii din Spitalul 3 este avizată. Mai departe ţine de spital”, ne-a declarat prefectul Cătălin Boboc.

Trebuie precizat că întâlnirea de vineri a venit la doar câteva zile după ce Boboc şi Chiriac s-au acuzat reciproc de incompetenţă şi rea-voinţă. Concret, primul susţinea că documentaţia trimisă de Spitalul Judeţean către DSP Brăila nu este bună, în timp ce al doilea susţinea fix contrariul, acuzându-l pe directorul Gabriel Ciochină că ţine lucrurile în loc. Ieri, contactat de redactorii “Obiectiv”, preşedintele CJ ne-a declarat că aştepta răspunsul oficial de la DSP pentru a putea pregăti reluarea activităţii la Spitalul 3, lucru ce poate fi realizat până la sfârşitul săptămânii. Acesta a susţinut în continuare că documentaţia a fost conformă de la bun început, cu menţiunea că mai trebuia făcută doar o modificare. 

“Toate documentele au fost trimise de sâmbătă şi aşteptăm în cursul zilei de astăzi (n.r. – ieri) hârtia oficială pentru a putea debloca situaţia şi pentru a începe efectiv mutarea. Într-o discuţie cu conducerea spitalului şi cu şefii de secţie lucrurile vor intra la normal până la sfârşitul săptămânii. I-am explicat domnului Boboc de nenumărate ori că este o schimbare de structură a spitalului, exact cum spune la lege, confirmată şi de la domnul director Ciochină. Până la urmă au înţeles că facem o schimbare de structură. Singurul lucru pe care trebuia să-l modificăm era un circuit care nu corespundea. Ne-am conformat cerinţelor DSP. Eu aştept hârtia şi apoi împreună cu conducerea spitalului să trecem la treabă. Fără hârtia aceea nu putem să facem nimic”, ne-a spus Francisk Chiriac.

Ulterior, preşedintele CJ a revenit cu o declaraţie în care anunţa că DSP Brăila şi-a dat avizul provizoriu pentru noua structură a Spitalului Judeţean.

 

Spitalul TBC s-a deschis din 25 mai

În timp ce de reluare activităţii la Spitalul 3 se vorbeşte de aproape o lună, cei de la Spitalul de Pneumoftiziologie şi-au deschis porţile încă din 25 mai. Aceştia au primit avizul de la DSP pentru a oferi consultaţii în două cabinete din Ambulatoriu şi se fac din nou analize de laborator şi radiografii.

“Din 25 mai primim pacienţi. Ambulatoriul funcţionează, e adevărat, nu putem folosi la momentul acesta mai mult de două cabinete, dar oricum e mai mult decât nimic. Se face triajul la poartă, avem cort acolo, zona acoperită. Se fac analize de laborator, se fac radiografii, mai puţine decât eram noi obişnuiţi, dar oricum funcţionăm şi ăsta e un lucru bun”, ne-a declarat dr. Ştefan Sînpetru, managerul Spitalului TBC Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii