Mergi la conţinutul principal

Spitalele rămân fără bani de salarii

În această situaţie se află Spitalul de Psihiatrie, unde angajaţii şi-au primit numai 70% din salariul curent şi nu vor mai primi tichetele de masă. "Spitalul şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, ar fi trebuit să primim suma integral, dar de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu au ajuns la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) toţi banii. Astăzi (n.r. 16 iunie) am avut discuţia finală cu reprezentanţii CJAS, care ne-au informat că luna aceasta nu mai primim niciun leu. De aceea, luna aceasta nu vom mai da nici tichetele de masă. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Luna viitoare, în funcţie de ce bani vor veni, vom analiza cu sindicatele ce se va întâmpla. Am optat pentru a plăti 70% din salarii, dar am achitat impozitul la stat, ştiut fiind că stopajul la sursă constituie infracţiune", ne-a declarat Florentin Crăciun, managerul Spitalului de Psihiatrie. Suma necesară acestei unităţi spitaliceşti pentru a acoperi integral cheltuielile cu salariile celor aproape 300 de angajaţi este de 1 miliard de lei vechi.

Potrivit conducerii interimare a Sindicatului Sanitas, probleme de salarizare nu au mai fost semnalate în sistemul sanitar, decât plata cu întârziere de o zi a chenzinei la Spitalul Judeţean, pentru o parte dintre angajaţi. Directorul financiar contabil al Spitalului Judeţean, Marian Bunea, ne-a precizat că ieri toţi angajaţii şi-au primit banii pe card, decalajul de o zi fiind cauzat de programul informatic al băncilor. "Am virat banii pe data de 15, care este ziua de salarii. Unii dintre angajaţi au primit salariile pe card pe data de 15, alţii pe data de 16, în funcţie de programul informatic al băncilor. De obicei primeam viramentul de la CJAS mai devreme, în jurul datei de 12, astfel încât banii să fie primiţi în ziua de 15. Vor mai fi asemenea evenimente. În momentul de faţă totul depinde de Ministerul de Finanţe, care este în măsură să deblocheze situaţia printr-o ordonanţă", a explicat Marian Bunea. Tot la Spitalul Judeţean se mai înregistrează restanţe la acordarea tichetelor de masă, pe lunile aprilie şi mai, precum şi la plata primei de stabilitate, a doua parte, iar la Spitalul de Obstetrică Ginecologie există o restanţă de trei luni la tichetele de masă de anul trecut, a mai precizat preşedintele interimar al Sanitas Brăila, Aurelia Chelariu. "Avem promisiuni că a doua parte din prima de stabilitate va fi plătită până la sfârşitul lunii. Deşi este situaţie de criză şi bugetul este destul de mic, suntem optimişti că situaţia se va rezolva. Avem încredere în negocierile cu conducerea spitalelor", a spus Aurelia Chelariu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro