Mergi la conţinutul principal

Spitalele din Brăila solicită să rămână, în urma reorganizării, cu acelaşi număr de paturi

În urma reconfigurării structurii spitalelor, cerută de Ministerul Sănătăţii, la nivelul judeţul Brăila s-a propus o redistribuire a paturilor între diferite secţii, fără a se modifica, însă, numărul total, potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Managerii de spital au primit sarcină să realizeze un plan prin care să adapteze numărul de paturi din spitale la nevoile din fiecare unitate, astfel încât să nu mai existe secţii cu un grad de ocupare, de utilizare, foarte mic şi altele în care sunt internaţi mai mulţi bolnavi decât permite capacitatea, fiind mereu supraaglomerate. Aceste planuri au fost întocmite de managerii de spitale în colaborare cu autorităţi locale, reprezentanţi ai DSP, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Sindicatului "Sanitas" Brăila. "În urma unei analize a indicatorilor şi a situaţiei spitalelor, au fost stabilite principalele obiectivele care să se regăsească în fiecare plan spitalicesc, respectiv asigurarea serviciilor medicale, echilibrarea cheltuielilor de funcţionare a spitalului şi utilizarea optimă a numărului de paturi. Rata de ocupare a paturilor din spitalele brăilene se înscrie în media pe ţară, dar fiecărui manager i s-a cerut să identifice soluţii astfel încât spitalele să devină structuri mai eficiente şi mai concentrate pe rezolvarea cazurilor. Ţinând cont de punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, s-a propus ca pe secţiile unde gradul de ocupare nu era satisfăcător, să se facă o redistribuire a paturilor pe secţiile aglomerate, astfel încât să se realizeze un echilibru", a precizat dr. Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila. Acesta a arătat că, potrivit reformei sistemului sanitar, se doreşte şi sporirea capacităţii ambulatoriilor de specialitate.

Astfel, în judeţul nostru, în urma reconfigurării structurii spitalelor, s-a propus ca numărul total de paturi să rămână 1.215, însă redistribuite, de la secţiile neocupate la cele supraaglomerate. Spre exemplu, la Spitalul de Psihiatrie s-a identificat un grad redus de ocupare, de 45-48% la Secţia Psihiatrie Pediatrică, propunându-se relocarea de paturi la secţiile de cronici, unde gradul de ocupare este de 100%, faţă de un indicator optim de circa 80%. La Spitalul Judeţean de Urgenţă, o secţie foarte aglomerată este cea de Oncologie, care are în prezent 50 de paturi, fiind propuse în noua structură 80 de paturi, ce vor fi redistribuite de la secţii cu un grad mai mic de ocupare. "Am trimis planul privind reconfigurarea structurii spitalelor, împreună cu documentele avizate de ordonatorii principali de credite, la Ministerul Sănătăţii şi sperăm să fie aprobat", a declarat dr. Ciochină.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro