Mergi la conţinutul principal

Spital TBC în afara oraşului!

Situaţia tensionată de la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila semnalată recent de managerul Ştefan Sînpetru a intrat în atenţia PSD-iştilor. Senatorul Ion Rotaru a afirmat că din punctul său de vedere cea mai bună soluţie pentru administraţia judeţeană ar fi să ajungă la un consens cu proprietarii clădirii. "Din câte ştiu eu nu s-a ajuns la niciun consens cu proprietarii. Trebuie să se întâmple acest lucru. E păcat pentru că s-au investit nişte bani acolo. Cred că soluţia ar fi cumpărarea clădirii respective, dar nu în orice condiţii, pentru că până la urmă ajung unii să dea cu subsemnatul", a declarat Rotaru. De cealaltă parte, Francisk Chiriac, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a afişat o opinie diferită. Acesta a subliniat că înainte de a lua o decizie în privinţa achiziţionării clădirii, administraţia judeţeană trebuie să ţină cont şi de directivele UE care atenţionează că spitalele ce tratează boli contagioase trebuie să fie poziţionate la ieşirea din oraş. "Ştiu că e o problemă cu proprietarii acolo. Din punctul meu de vedere şi al sănătăţii publice ar fi bine să ne gândim la un proiect de viitor şi să scoatem spitalul în afara oraşului. E o temă de interes public. Trebuie să ne gândim să scoatem din centrul oraşului un spital care tratează boli contagioase. Trebuie gândit şi analizat foarte bine dacă e o variantă bună să cumpărăm clădirea aceea sau nu. Uniunea Europeană nu ne mai dă voie ca astfel de spitale să fie în centrul oraşelor. Trebuie să ne aliniem directivelor europene astfel încât lucrurile să se întâmple într-un mod corect şi normal. Dar este adevărat că un spital se construieşte în câţiva ani, aşa că trebuie găsită o soluţie cât mai repede", a afirmat Chiriac.
Reamintim că, CJ Brăila negociază acum sub presiune achiziţia clădirii de pe strada Campiniu, unde funcţionează Spitalul TBC pentru că a amânat rezolvarea pe ultima sută de metri. În mod curios, administraţia judeţeană a ales să investească milioane de lei, bani publici (atât din fonduri proprii cât şi atraşi de la UE), în reabilitarea clădirii, care, în fapt, nu-i aparţinea. Actualul proprietar, Congregaţia "Jesu", în fapt continuatoarea în drepturi a Ordinului "Sfânta Maria", cel care a fost proprietarul clădirii, cere circa 1,1 milioane de euro, în timp ce CJ ar fi dispus să dea în jur de 900.000 euro. Demn de specificat este şi faptul că judeţul plăteşte lunar o chirie de circa 5.700 euro pentru acel imobil.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro