Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spicuim din jurnalul de vacanţă al politicienilor brăileni

05jurnal1Senatorul PDL Viorel Balcan: "Am avut un concediu reuşit, de ce să mint? Am plecat împreună cu patru familii într-un circuit prin Ungaria, Austria şi Germania. Fiecare cu maşina lui. La un moment dat, cred că eram prin Austria, eu am rămas în pana prostului. Nu ştiu cum naiba că doar ce alimentasem cu vreo 300 km înainte. Am rezolvat problema imediat, în sensul că m-au ajutat prietenii mei cu 3-4 litri de benzină până la primul PECO, dar v-aţi prins că toată vacanţa am fost ţinta miştourilor, căci toţi mă verificau din oră în oră, întrebându-mă pe un ton cât se poate de serios: Viorele, tu sigur ţi-ai revenit din pana prostului? Una peste alta, vreau să vă spun că sunt nişte mizerabili cei care susţin că vodca de calitate este mai scumpă în Germania decât în România. Păcat însă că io nu mai beau! Asta e, bătrâneţea!"
05jurnal2Deputatul PNL Diana Tuşa: "Anul acesta am fost în vacanţă în staţiunea 2 Mai. A fost frumos, ne-am simţit bine, iar dacă în camera de hotel nu aveam veceu cu tălpi - turcesc, cum se zice - puteam să spun că sejurul chiar a fost reuşit. Eu şi familia mea ne-am fi permis o vacanţă mai scumpă, nu asta este problema, dar ştiţi că de vreo jumătate de an încoace ne-am apucat să strângem bani pentru doamna Ana Birchall, despre care soţul meu a scris un articol care ne va costa 70.000 de euro. Sper ca anul viitor să ne prindă sub auspicii mai bune, astfel încât să nu fim nevoiţi să ne petrecem concediul de vară în sufragerie, alături de Antena 3, unde încă mai are serviciu soţul meu, Iosif Buble."
Preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc: "...Băi, şi ajung în Barcelona. Frate, au ăia un aeroport, nu exagerez deloc, cred că e de două ori cât Brăila. Bun, ies eu din aeroport şi deodată mă abordează un nene. Auzi la el, cică «Buenos dias, senor!» La care eu, ca să îi arăt că ştiu şi spaniolă şi engleză, îi răspund aşa, la şto: Helău, mister. Mai neim iz Cătălin Boboc from Brăila. Ai em a veri popular men in mai siti...» Mă, deci fraierul nu mă cunoştea. Probabil era vreun imigrant marocan ceva, de nu a auzit de mine. Păi, ce dracu, dacă până şi Lady Gaga m-a salutat în timpul unui concert de-al ei la Paris... Bun, două vorbe şi despre Barcelona. 1) Da, stadionul Nou Camp este la fel de mare pe cât se vede la televizor, şi 2) spaniolii sunt băieţi valabili, de comitet, dar au un defect major: sunt sâsâiţi cu toţii.
05jurnal4Preşedintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu: "Vara asta, am decis să merg la munte la Buşteni. Ştiu ce o să spună toţi chibiţii din politica de Viziru, că am fost la Buşteni ca să mă vadă Elena Udrea la parcul de distracţii pe care dânsa l-a inaugurat anul trecut, dacă nu mă înşeală memoria. Da, am fost şi la parcul Elenei Udrea, ca să mă simt bine, dar asta nu înseamnă că am primit sarcină de partid să îmi petrec concediul la Buşteni. Iar ca să vă convingeţi că nu mint cu nimic vă spun că apoi am fost la mare, pe litoralul românesc, dar iarăşi nu are nicio legătură cu activitatea d-nei Udrea. Păi, dacă era sarcină de partid, cum susţin unii, ar fi trebuit să mă cazez în Mamaia (acolo unde d-na ministru Udrea vrea să investească masiv în Turism), nu în Mangalia, unde nişte băştinaşi m-au lăsat fără portofel."
Deputatul PDL Eugen Bădălan: "Concediul din acest an a fost cel mai reuşit dintre toate. Şi asta pentru că el, concediul adică, a început fix pe data de 1 ianuarie 2011 şi nu s-a încheiat nici la ora la care voi citiţi aceste rânduri din jurnalul meu de vacanţă. Serios, uneori îmi este dor de locul meu de muncă, de colegi, dar parcă tot mai bine este să stai undeva la umbră, pe plajă, cu un cocktail în mână şi zarurile de la table în cealaltă. Întrucât vara nu s-a terminat, cred că am să merg şi la ski în Austria, căci am auzit că va fi vreme bună săptămânile următoare. Pârtiile sunt bune, iar atmosfera este tinerească, condimentată din plin cu artificii, cam cu a fost la noi, la revoluţia din '89. Salutări tuturor şi aveţi grijă cum vă gestionaţi banii, pentru că tare a mai sărăcit lumea în ultimii ani."
05jurnal6Senatorul Constantin Cibu: "Măi, oameni, buni, de unde atâta concediu la mine?... Păi de concediu îmi arde mie acum când mai este mai puţin de un an şi îmi voi relua postul la primărie? Am o grămadă de lucruri de făcut şi nu îmi văd capul de treabă. Am lăsat-o mai moale şi cu pescuitul, căci mă săturasem să stau aiurea planton pe baltă. Sper ca de la anul, după alegeri, să nu mai fiu nevoit să pescuiesc în ape tulburi, ci de pe un yacht, în largul Mării Mediterane. La urma-urmei, nu aş fi primul primar care îşi exercită mandatul din largul mării, vezi exemplul Mazăre de la Constanţa."
Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu: "Mă gândeam să plec în concediu cu dl. Ponta... Am glumit, mă, oligofrenilor! Ce treabă să am eu cu Ponta? Păi ce, el are pregătirea mea? În cele din urmă am decis să îmi petrez concediul în sediul firmei Tancrad... Bă, dar voi chiar sunteţi băbălăi, deloc nu mai ştiţi de glumă. Ce treabă să am eu cu Stăncic de la Tancrad, şi de unde până unde să am eu acces în biroul lui de la firmă? Nu, serios acuma, în concediu am fost undeva unde voi nu o să ajungeţi în vecii vecilor, Amin: la Continental, mânca-v-ar tata! Iar ca bonus, căci la banii mei îmi permit şi 4 vacanţe pe an, am zis să merg la campionatul mondial de dirt-track, să îi întreb pe organizatori câţi bani cer pe pistă, că eu aş fi fost dispus să le plătesc cu bani gheaţă, adică cash, mă-nţelegi?"
Categorie articol: 

Comentarii