Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacolul neconventional in scopuri caritabile a fost un succes

Vinerea trecuta, in Clubul "Taverna Balcanica" s-a jucat in premiera la Braila spectacolul "Fericirea e marca inregistrata", o adaptare dupa scriitorul francez Frederic Beigbeder. Protagonisti au fost membrii unei trupe de teatru independenta din Bucuresti care au oferit publicului un joc actoricesc de forta cu o scenografie usor agresiva si cu muzica live. Tinerii actori au raspuns invitatiei Clubului Rotaract Braila de a juca piesa in scop caritabil. Potrivit organizatorilor, ideea a pornit in primul rind de la dorinta de a aduce ceva nou si a stirni interesul publicului brailean cu o propunere mai putin obisnuita si apoi cu scopul de a sprijini o trupa de teatru scolar din judet. In ciuda promovarii ambitioase, evenimentul a atras putini spectatori din rindul tinerilor care au raspuns cu greu provocarii de a veni la teatru intr-un spatiu mai putin conventional. Spectacolul s-a bucurat, insa, de prezenta directorului Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin, si a unor actori din tara aflati in vizita la Braila, precum si de prezenta membrilor Clubului Rotary Braila.

Banii adunati in urma spectacolului vor fi donati

Povestea piesei "Fericirea e marca inregistrata", o adaptare dupa romanul lui Frederic Beigbeder "99 de franci" a incercat sa exprime drama femeii intr-o lume in care afectiunea si sentimentul sint aproape interzise. In acelasi timp, spectacolul contesta intr-un limbaj cit se poate de actual sistemul social in ansamblul sau si pe cel publicitar indeosebi. Actrita Anca Constantin, autoarea textului, a explicat dupa spectacol: "Experienta din publicitate, radio si televiziune au facut ca acest text sa-mi placa foarte tare. Am adunat in acelasi loc experienta de scenarist si de lucrator in PR, copywriting si publicitate, pe de o parte, si dorinta de exprimare a actritei din mine, pe de alta parte. Este un text care te face sa vezi in jurul tau mai clar si sa revii putin la lucrurile de care s-a cam uitat si nu e bine: dragostea, credinta, increderea, fericirea, lucrurile simple care-ti aduc de fapt fericirea". Actrita l-a avut ca partener de scena pe Andrei Stoleriu, muzica originala a fost semnata de Valentin Luca, scenografia - Alexandra Nicolecu Varlam.
Vicepresedintele Clubului Rotaract Braila, Sorin Nicolae Dan, considera proiectul un succes, in urma evenimentului, reusindu-se stringerea sumei de 900 de lei, bani proveniti atit din vinzarea de bilete, cit si din donatiile rotarienilor braileni. Banii vor fi donati trupei de teatru "Les Compagnons" a Scolii cu clasele I-VIII Gemenele care pregateste punerea in scena a unei piese de teatru in vederea participarii la un Festival National de Teatru Francofon pentru Copii. Evenimentul a fost organizat de Clubul Rotaract Braila cu sprijinul Clubului Rotary Braila, Companiei de teatru "Flower Power", restaurantului "Taverna Balcanica" si Teatrului "Maria Filotti".
Categorie articol: 

Comentarii