Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacolul "Butoiul cu pulbere", apreciat de publicul brailean

Joi seara, la Casa Tineretului, s-a pus in scena spectacolul "Butoiul cu pulbere", de Dejan Dukovski, in regia lui Cristi Juncu. Spectacolul a fost prezentat de Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov. Scenografia i-a apartinut lui Cosmin Ardeleanu. Din distributie au facut parte: Mircea Andreescu, Mihai Bica, Vlad Jipa, Marius Cordos, Marius Cisar, Relu Siriteanu, Dan Sandulescu, Gabriel Costea, Demis Muraru, Iulia Popescu, Mirela Bors, Constanta Comanoiu si Maria Girbovan.
"Butoiul cu pulbere" este o piesa puternica, in care sint exploatate subiecte, teme, motive si realitati balcanice, sociale. Textul este unul circular, incepe si se termina cu aceleasi doua personaje, la aceeasi masa. Personajele traiesc la limita, intra sau se trezesc in situatii limita, actioneaza la limita, vorbesc ca-n viata. Combinatia dintre violenta si dragoste, frumos si oribil, adevar si minciuna, bogatie si saracie, vulgaritate si subtilitate, finete si badaranie, bunatate si rautate, prietenie si tradare, prezent si trecutul recent dau multa forta piesei, "butoiul cu pulbere" simbolizind Balcanii in care traim.
Criticul Claudiu Groza a apreciat piesa ca fiind o parodie a jocului de puteri, un test dur, ofensiv, in care se vorbeste despre oameni. "Aceasta formula a teatrului contemporan, in care exista personaje periferice si cruzime, este transpusa pe scena, cu emotie, viata adevarata si sentimente. Un baiat de cartier ajunge sa se indragosteasca si sa “stinga luna” pentru iubita lui. Un spectacol puternic, jucat foarte bine de colegii de la Brasov", a spus Groza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii