Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacolul “Schimb urgent …trei surori” în festivalul naţional de comedie de la Galaţi

• comedia americană contemporană de Nagle Jackson va fi jucată de trupa actorilor brăileni pe scena Teatrului Dramatic “Fani Tardini” duminică, 8 octombrie, de la ora 19.30

 

Sâmbătă, 7 octombrie, începe cea de a 29-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi, care împlineşte 41 de ani de existenţă. Festivalul este organizat deTeatrul Dramatic “Fani Tardini”, cu susţinerea Primăriei Galaţi şi a UNITER, iar în programul acestei ediţii a festivalului sunt 19 spectacole.

Teatrul “Maria Filotti” participă la secţiunea concurs cu spectacolul “SCHIMB URGENT ...TREI SURORI”, o comedie aspră americană, contemporană, de Nagle Jackson, duminică, 8 octombrie, de la ora 19.30. Regia artistică este semnată de managerul teatrului Lucian Sabados, scenografia aparţine lui  Gheorghe Mosorescu, coregrafia a fost realizată de Liliana Stan, iar  aranjamentele muzicale sunt concepute de compozitorul şi pianistul Cornel Cristei. Spectacolul “Schimb urgent...trei surori” aduce la rampă o distribuţie de îndrăgiţi şi talentaţi actori precum: Monica Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Corina Borş, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Adrian Ştefan, Flori Popa, Dan Moldoveanu şi Alexandru Marin, alături de Lucian Pînzaru, actor al dramaticului gălăţean.

Spectacolul “Schimb urgent …trei surori “ propune o poveste de o mare actualitate politico-socială, un capitol de istorie recentă, o dramă ce se urmăreşte cu sufletul la gură, având ca fundal spaţiul unui teatru academic rus, înainte şi după glasnost. Asemănările cu destinul artelor spectacolului din România de după revoluţia din 1989 sunt frapante şi crează o emoţie puternică pe segmentul comic.

Sunt invitate în Festival spectacole în concurs şi spectacole în afara concursului,  destinate copiilor şi adolescenţilor, iar festivalul are şi o parte teoretică: sunt două conferinţe, un colocviu este pe tema teatrului de artă, susţinut de regizorul Alexandru Darie, şi un colocviu care pune în discuţie tema actorului de comedie, susţinut de actorul Virgil Ogăşanu.

Selecţia actualei ediţii a festivalului a fost realizată de criticul de teatru Doina Papp, care, păstrând tradiţia festivalului de la Galaţi, a realizat o selecţie de spectacole, pe cât de diversă, pe atât de preocupată de descoperirea actualităţii unor autori clasici, reprezentativi pentru genul comic, de la Shakespeare, Cehov şi Moliere sau George Bernard Shaw la Slawomir Mrozek, Mihai Bulgakov, G.M. Zamfirescu şi Dumitru Solomon.
Categorie articol: 

Comentarii