Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacol incediar pentru Ziua Poliţiei: luptătorii SAS au coborât în rapel, iar câinele de urmă „Gipsy” a prins un infractor

vineri, între orele 11.00 - 13.00, sute de elevi, mai mici sau mai mari, însoţiţi e părinţi şi profesori, au venit pe platoul din faţa Primăriei pentru a asista la exerciţiul pus în scenă de poliţişti • copiii au testat maşinile Poliţiei Rutiere şi au fost atraşi de semnalele acustice, ba chiar au strigat “Trage pe dreapta!” • palpitant a fost spectacolul prezentat de luptătorii de la Serviciul Acţiuni Speciale, adică “mascaţii”, care au coborât în rapel de pe sediul Prefecturii Brăila • câinele “Gipsy” a fost şi el vedetă, acţionând pentru imobilizarea unui infractor

 

Echipaje de poliţie complexe, luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale (SAS), autovehicule cu semnale acustice şi luminoase în funcţiune şi câini poliţişti, au fost în acţiune pe platoul din faţa Primăriei Brăila. Timp de două ore, sute de copii, fie ei mai mici sau mai mari au luat parte la activităţile prezentate de poliţişti. Lucrători din cadrul Poliţiei Rutiere i-au prins în “cursă” pe cei mici, care s-au urcat în maşinile de poliţie şi s-au comportat ca adevăraţi oameni ai legii. Au acţionat pentru dirijarea traficului şi i-au oprit pentru control pe conducătorii auto vitezomani, strigând: “Trageţi pe dreapta!”. Cei mici s-au aventurat şi pe marcajul pietonal improvizat de poliţişti, şi au învăţat să respecte culorile semaforului. Majoritatea ştiau că este permisă traversarea pietonilor doar atunci când semaforul arată culoarea verde.

Toţi cei prezenţi la activităţi au studiat armamentul şi tehnica din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, poliţiştii de la SAS explicându-le despre ce este vorba şi pentru ce fel de misiuni se folosesc. Adolescenţii au fost cei mai interesaţi de armamentul din dotarea SAS, mai ales că unii dintre ei chiar au spus că ar vrea să se facă poliţişti. La fel de palpitante au fost şi exerciţiile demonstrative ale luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, “mascaţii” coborând în rapel de pe clădirea Prefecturii Brăila, timp în care elevii au stat cu ochii aţintiţi spre ei. A urmat o misiune specifică pentru prinderea unui infractor periculos, cu ajutorul câinelui de urmă “Gipsy”, noua spaimă a tâlharilor brăileni care, la comanda conductorului său, Marian Hârjoghe, l-a imobilizat pe un infractor interpretat tot de un om al legii, acesta fiind apoi urcat în duba Poliţiei. La acţiunea de ieri a fost prezent şi câinele poliţist “Bob”, specializat în depistarea produselor din tutun. Toţi elevii care au participat la activităţile puse în scenă vineri au fost încântaţi şi au declarat sus şi tare că vor participa şi cu alte ocazii.

Evenimentul de vineri, 22 martie, a fost dedicat Zilei Poliţiei Române, fiind organizat în comun de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, alături de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Centrul Regional împotriva Traficului de Persoane Galaţi. Ziua Poliţiei Române este sărbătorită pe 25 martie.

În cadrul evenimentului, câţiva adolescenţi au testat ochelarii puşi la dispoziţie de Centrul Antidrog, care simulează efectele alcoolului şi drogurilor, tinerii spunând că dacă se aflau la volan ar fi intrat în primul copac. Copiii s-au urcat şi pe vehiculele aflate în dotarea Jandarmeriei Brăila şi au făcut fotografii.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii