Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacol de teatru la Penitenciarul Tichilesti

Minorii si Tinerii din cadrul Penitenciarului Tichilesti au avut parte, la sfirsitul saptaminii trecute, de doua momente artistice si culturale, respectiv o piesa de teatru pusa in scena chiar in incinta institutiei si o lansare de carte. Actiunile au fost organizate de Serviciul de Educatie si Asistenta Sociala care se preocupa permanent de cresterea si diversificarea ofertei de astfel de activitati pentru persoanele private de libertate. In acest sens, vineri, 18 iulie, trupa de teatru a Penitenciarului de Maxima Siguranta Galati a vizitat Penitenciarul Tichilesti, unde a prezentat spectacolul cu piesa Liei Brugner "Sta sa ploua la Green Hours". Trupa este compusa din 5 persoane private de libertate, femei, actrite deosebit de talentate.
Piesa de teatru a fost agreata de tinerii detinuti, mai ales ca prezenta o poveste simpla despre trei prietene, Jena, Peti si Cuce, care stateau impreuna intr-o garsoniera studenteasca, iar proprietarul trebuia sa vina sa le ceara chiria de 200 de dolari, bani pe care fetele nu ii aveau. In timp ce il asteapta pe Paul, proprietarul, fetele gospodaresc si fac haz de necaz cintind si dansind, incercind diverse metode pentru a face rost de bani.
"Sta sa ploua" este momentul suspendat in care urmeaza sa se intimple ceva, bun sau rau, nu mai are nici o importanta.
"Vineri, cele 5 actrite au reusit un adevarat act de magie, aplauzele din final au fost pe masura spectacolului si-a actritelor care i-au cucerit pe cei prezenti", a precizat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Tichilesti, Ionel Dinca.
Trupa de teatru a fost insotita de comisar dr. Didi Miler, directorul adjunct al Penitenciarului Galati. Acesta a facut scurta prezentare a unui volum de poezii scrise de poetul Valeriu DG Barbu, detinut al Penitenciarului din Galati, care si-a lansat in Constanta cel de-al doilea volum de poeme "Arlechinul cu fesul pe dos".
Comisarul dr. Didi Miler a donat bibliotecii din P.M.T. Tichilesti cinci exemplare ale volumului si le-a recomandat minorilor si tinerilor prezenti lecturarea lor. Tot cu acest prilej au fost oferite exemplare din numarul 2 al revistei editate de penitenciarul galatean , "Intervalul - revista detinutilor galateni" si suplimentul de religie "Suflete tari".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii