Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacol de muzica pentru minorii de la Penitenciarul Tichilesti

Ieri, orchestra garnizoanei Braila a sustinut, la sediul Cercului Militar Braila, un concert de muzica, oferit cu prilejul sarbatorilor de Pasti, detinutilor de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti. Tinerilor care au fost insotiti de educatorii tutori din cadrul Biroului de Reintegrare Sociala le-au fost prezentate, mai intii, instrumentele din care este alcatuita fanfara militara a garnizoanei Braila.
Repertoriul variat a reusit sa ii antreneze pe spectatori, acestia acompaniind, cu aplauze, prestatia instrumentistilor. Muzica militara a garnizoanei, unica in peisajul brailean, a deschis spectacolul cu "Mars de geniu", al lui Josef Hastreiter, continuind cu "Big Spender" - adaptare de Cy Coleman, "My secret lovesong" - solo trompeta, plutonier Gabriel Gheorghe, si "Glenn Miller Medley". De asemenea, de succes s-a bucurat si plutonierul Valter Ciuraru, care a interpretat un solo saxofon sopran.
Spectacolul, structurat pe trei genuri de muzica, a captat atentia celor 33 de minori prezenti in sala, acestia savurind din plin atit prelucrarile de muzica usoara internationala, cit si cele din folclorul national.
"Salutam initiativa directorului Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti, procuror Danel Cristinel Sarau, de a le oferi minorilor un astfel de spectacol, si speram intr-o indelungata colaborare cu institutia pe care o conduce. Ma bucur ca piesele pregatite pentru acest concert au fost foarte bine primite de copii", a declarat dirijorul orchestrei garnizoanei, maior Petrica Gogu.
Dupa cum a afirmat preotul capelan Sorin Plesca, prin participarea la concertul prezentat de orchestra Cercului Militar s-a incercat prelungirea bucuriei pascale pentru acesti copii, care si-au petrecut sarbatorile in spatiul de detentie.
Demn de mentionat este ca, in timp ce minorii se bucurau de muzica fanfarei militare, un alt grup, format din 27 de tineri detinuti, insotiti de cadre ale penitenciarului, participau la consolidarea digului dintre comunele Tichilesti si Gropeni, alaturi de localnici.
"Ca urmare a cresterii nivelului Dunarii, au aparut infiltratii in zona digului. Tinerii s-au oferit sa ii ajute pe sateni la consolidarea digului, agentii economici punindu-le la dispozitie utilaje", a mai declarat preotul capelan Sorin Plesca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii