Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacol de dirt-track pe Municipal

Simbata, dupa-amiaza, pe pista stadionului Municipal, intr-o organizare impecabila asigurata de clubul CSM, s-au desfasurat doua etape din Campionatul National de dirt-track. In prima au concurat juniorii, in cea de-a doua, seniorii, ultima dintre ele constituind si un criteriu de selectie pentru participarea la urmatoarea etapa a cupei MACEC.
Juniorii s-au intrecut in sapte manse, iar cistig de cauza a avut bucuresteanul Mihai Dejmar care a acumulat maximum de puncte, sase. La fel ca si in etapa precedenta desfasurata in Bulgaria, pozitia a doua, la doar un punct diferenta, i-a revenit reprezentantului CSM-ului, Sorin Popa, iar cea de-a treia tot unui brailean, Ionut Luntraru. De altfel, daca lui Luntraru i-ar fi reusit startul din mansa a treia, cu siguranta ca altfel ar fi aratat podiumul la juniori, numai ca el s-a rasturnat spectaculos si a fost descalificat. Dar nu numai Luntraru s-a dat peste cap la start, ci si bucuresteanul Daniel Savu, in penultima mansa.
Dupa derularea etapei, un lucru a fost cert, CSM-ul are trei juniori care in curind vor avea un cuvint greu de spus in competitia seniorilor, Sorin Popa, Luntraru si Stefan Popa, ultimul dintre ei reusind sa acumuleze sase puncte in cele doua etape ale seniorilor care au urmat.
Atit in pauzele dintre mansele juniorilor, cit si in cele ale seniorilor, pe pista a evoluat, pe o minimotocicleta de firma, Alin Cosmin Nicoara, nepotul vicepresedintelui Federatiei Romane de Motociclism, Nicu Nita, cel care la etapele de la Braila a indeplinit functia de director de concurs.

Sustinut de fanii locali, campionul en titre a realizat maximum de puncte

Peste 2000 de spectatori au venit sa urmareasca spectacolul de pe Municipal si in special evolutia brailenilor. Bineinteles ca la seniori campionul en titre Alexandru Toma a demonstrat ca este in continuare cel mai bun alergator din tara.
Inaintea etapelor de la Braila candidatii la titlul de campion pe 2007, Toma, Fanica Popa si bulgarul Milen Manev aveau acelasi numar de puncte, 14, concursul de pe pista Municipalului brailean fiind astfel decisiv in adjudecarea medaliei de aur.
Prima etapa a inceput promitator pentru reprezentantii clubului organizator. Fanica Popa a cistigat fara probleme in fata tinerelor sperante ale CSM-ului, Luntraru si Sorin Popa, insa in mansa a doua a fost descalificat deoarece, la inceputul turei a doua, orbit de zgura aruncata de motocicleta lui Manev, a cazut si astfel cursa a fost adjudecata de bulgar.
Milen Manev nu a avut insa nici o sansa in fata lui Toma, in mansa a patra, deoarece braileanul i-a luat fata inca din prima turnanta si i-a facut inutila apoi orice tentativa de a-l depasi.
Dupa sapte manse, la finalul primei etape, Alexandru Toma acumulase sase puncte, Manev cinci, iar Fanica Popa doar trei astfel ca se anunta o a doua runda foarte palpitanta.
Cum era de asteptat, in mansa a doua Fanica Popa si-a luat revansa in fata lui Manev, iar pentru ca reprezentantul clubului bucurestean Gica Voiculescu si-a fortat foarte mult motorul, nu a mai putut participa la urmatoarele doua manse astfel ca, la finalul celei de a doua etape, podiumul concursului de la Braila a avut urmatoarea configuratie: 1 Alexandru Toma, 12 puncte, 2 Fanica Popa, 8 puncte, 3 Mihai Dejmar, 7 puncte.
Toma a luat astfel o serioasa optiune pentru a-si pastra titlul, el avind in acest moment acumulate 26 de puncte. Pe locul al doilea se afla colegul sau de club, Fanica Popa, cu 22 de puncte, iar pe pozitia a treia bulgarul Manev, cu 20 de puncte.
In afara de bucuresteanul Dejmar, care a prins ultima treapta a podiumului, o evolutie promitatoare a avut-o alergatorul brailean Stefan Popa care a acumulat cinci puncte in clasamentul seniorilor.
Categorie articol: 

Comentarii