Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Specialistii agricoli in dialog cu fermierii

In acest week-end, la nivelul judetului Braila a fost declansata o ampla campanie de informare a producatorilor agricoli si a locuitorilor din mediul rural, la care participa specialistii tuturor institutiilor cu profil agricol si ai unitatilor din subordinea Ministerului Agriculturii. Scopul actiunii, o mai buna informare a populatiei In legatura cu politicile elaborate la nivel central si obtinerea unei coordonari eficiente In teritoriu a personalului aflat In subordinea Ministerului Agriculturii.
In acest sens, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a intocmit un plan de actiune, cu doua echipe mixte, formate din specialisti din cadrul DADR, ai Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA), Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), Directiei Sanitar-Veterinare, Unitatii de Ameliorare si Reproductie In Zootehnie, precum si de la Directia Silvica. Subiectele ce vor fi abordate in timpul intilnirilor cu locuitorii din mediul rural fac referire la: perspectivele de finantare dupa integrarea In Uniunea Europeana; subventiile acordate pentru sectorul vegetal si zootehnic la nivelul anului 2006 si sistemul de sustinere pe produs; aplicarea sistemului de administrare a cotei de lapte; Programul "Fermierul"; Programul "Renta viagera" si alte programe de dezvoltare rurala si In domeniul silviculturii.
Primele intilniri au fost organizate simbata, la Cazasu si Romanu - o echipa si Chiscani si Tichilesti cealalta, iar ultimele vor avea loc pe 18 iunie, la Surdila Greci si Surdila Gaiseanca, o echipa, si Marasu si Frecatei, cealalta echipa. Intilnirile sint planificate doar simbata si duminica, si vor avea loc in toate cele 40 de comune ale judetului si cele trei orase Ianca, Insuratei si Faurei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii