Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sparring de nivelul unui concurs oficial

Cu toate ca a fost doar un sparring, actiunea derulata sambata dimineata, din initiativa antrenorilor Georgiu Jipa si Costica Dafinoiu in sala de box a CSM-ului s-a ridicat la standardele uneia oficiale, pentru ca toti pugilistii care au urcat in ring au cautat sa-si etaleze bagajul de cunostinte tehnico-tactice si in mare parte au reusit evolutii spectaculoase.
Chiar si o parte dintre boxerii incepatori, de la cluburile participante, CSM Braila, Danubius Tulcea, Box Club Lucian Bute Pechea si CSO Ianca au demonstrat reale aptitudini pentru scrima pugilistica.
Au fost 22 de meciuri, la toate categoriile de varsta si greutate.
Primii care au urcat pe ring au fost copiii, unde de departe cel mai disputat meci a fost cel de la categoria 34 kg, in care s-au infruntat reprezentantul CSM-ului, Danut Tanasuica si tulceanul Stefan Cobzaru, doi boxeri de mare perspectiva, cu sanse mari de a ajunge in fazele superioare al competitiilor la care vor participa in acest an. De altfel, si primul meci a fost aproape la fel de spectaculos, cel de la categoria 30 de kg, unde braileanul Grigore Claudiu si tulceanul Alin Marinescu s-au luptat de parca in joc ar fi fost accederea in turul urmator al competitiei si nu o intalnire amicala.
Urmatorul boxer brailean care a lasat o impresie frumoasa a fost Alexandru Cuciureanu, care a facut un meci reusit in compania lui Filip Cobzaru de la Delta Tulcea.
Dupa aceea, in ring a urcat campionul de tineret al gazdelor, Sabin Petrea si cu toate ca nu a fost in plenitudinea fortelor, din cauza unei gripe, componentul lotului olimpic Romaniei l-a dominat pe adversarul sau, Adrian Luca, un pugilist al carui atu il reprezinta forta loviturilor.
La categoria 60 kg s-au infruntat campionii en titre de tineret, Dorin Patracioc, de la CSO Ianca, cel care a cucerit medalia de aur la aceasta categorie si campionul de 57 kg, reprezentantul Box Club Lucian Bute Pechea, Marius Jecheanu.
Elevul lui George Pertea a lasat impresia unui boxer stilat, dar care inca nu este pus la punct cu conditia fizica, in timp ce adversarul sau s-a remarcat prin forta loviturilor.
Pe parcursul antrenamentului s-au derulat si cateva triunghiulare, in cel mai spectaculos dintre ele, Belgian Corbu, si-a dominat ambii adversari, atat pe colegul de club, Florin Lambru cat si pe reprezentantul lui CSO Ianca, Alexandru Burada, un boxer cu putina experienta, dar care a lasat la randul lui impresia ca va avea un cuvant de spus la competitiile din acest an.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii