Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spargeri misterioase la Pieţe

* deşi, atât în biroul administratorului SC APT cât şi în sediul din Microhală se aflau bunuri pe care infractorul/infractorii le putea/puteau lua, nu a dispărut nimic *

Trei obiective, situate în trei dintre pieţele brăilene, au fost vandalizate în noaptea de joi spre vineri. Coincidenţă sau ceva mai mult de atât? Nimeni nu ştie, sau nu se pronunţă. Cert este că, atât biroul administratorului care aparţine de SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (APT) Brăila, situat în Piaţa Mare, cât şi un sediu de firmă situat în Microhală, dar şi un altul situat în Piaţa Concordia, au fost ţinta unor atacuri.
La două dintre locaţii au fost sparte geamurile, fără a se fura nimic din incintă, în vreme ce de la cel al treilea au dispărut şi nişte bunuri, dar şi bani.
Aşa cum ne-a povestit directorul SC APT SA Brăila, Costel Bălan, vineri dimineaţă a fost informat că, în trei locaţii aflate în administrarea direcţiei pe care o conduce, s-au înregistrat 3 spargeri.
Prima locaţie a fost cea situată în Piaţa Mare, şi anume biroul administratorului de la SC APT SA Brăila. Acolo s-au spart geamurile, se pare că s-a şi pătruns înăuntru, însă nu a dispărut nimic. "Făptaşii, sau făptaşul, au/a crezut în mod sigur că noi ţinem banii peste noapte într-un seif, ceva, în biroul administratorului. Lucru cât se poate de fals. SC APT lucrează cu o firmă specializată care ridică zilnic banii rezultaţi din încasări şi care îi duce la bancă. Noi nu avem nicio problemă în acest sens. Aşadar, din punctul ăsta de vedere nu au avut ce găsi în biroul administratorului. Ciudat e faptul că în birou se aflau nişte telefoane de serviciu, ca să nu mai vorbim de alte obiecte care ar fi putut prezenta interes pentru nişte hoţi. Electronice, lucruri din astea... Dar nu s-a luat nimic", ne-a declarat directorul Bălan.
În legătură cu celelalte locaţii, din cea aflată la Microhală, o societate care comercializează peşte, nici de acolo nu s-a furat nimic, deşi, la fel, în sediu se găsea, printre altele, şi un laptop. Şi aici doar au fost sparte geamurile.
Se pare că locaţia de unde hoţul sau hoţii nu a/au plecat cu mâna goală a fost cea situată în Piaţa Concordiei. Acolo, în afară de a sparge geamul, individul/indivizii a/au plecat cu un telefon şi cu suma de 11 lei şi 50 de bani.
"Este ciudat faptul că, în trei locaţii, în aceeaşi noapte, s-au gândit unele persoane să dea spargere. Nici nu ştiu ce să cred. Pe de o parte, există posibilitatea ca cele trei incidente să nu aibă nicio legătură unul cu celălalt. Pe de altă parte, e cam straniu. Adică se presupune că nişte indivizi, cel puţin trei, care nu se cunosc între ei, să se gândească, în acelaşi timp, să spargă geamurile la trei obiective, aflate toate în pieţe....Nu ştiu ce să cred", ne-a mai declarat directorul APT SA Brăila.
Poliţia Brăila ne-a confirmat faptul că în noaptea de joi spre vineri s-au înregistrat infracţiunile de distrugere prezentate mai sus şi că, în aceste cauze, s-au deschis dosare penale cu "autor necunoscut". Purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila a mai adăugat însă faptul că oamenii legii au constatat faptul că SC APT SA Brăila nu are paza asigurată în niciuna dintre locaţiile de mai sus, fapt ce contravine cu normele în vigoare şi că, în acest sens, se vor lua măsurile legale.
Ieri, poliţiştii încă efectuau cercetări pentru identificarea făptaşului/făptaşilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii