Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spargatorii de la teatru au fost prinsi

Asa cum s-a banuit de la inceput, candelabrul de alama al Teatrului "Maria Filotti" a fost furat chiar de angajatii institutiei. Politistii braileni au stabilit asta dupa aproape un an de cercetari, in care au luat in calcul orice varianta posibila, pentru a scoate dosarul din categoria celor cu "autori necunoscuti". Banuiala ca hotii erau chiar angajati ai teatrului, sau ca acestia au lucrat cu cineva din interiorul institutiei, a venit de la faptul ca acestia au avut tot timpul la dispozitie si tot spatiul necesar pentru a cara niste scari imense, necesare pentru a ajunge la plafonul holului respectiv.
Dupa mai bine de un an de investigatii, politistii din cadrul Compartimentului Criminalitate Judiciara al Biroului de Politie Urbana au stabilit ca autorii furtului sint Ionel T. (43 de ani), Aurel C. (47 de ani) si Grigore M. (47 de ani), toti angajati ai Teatrului "Maria Filotti". Mai mult, oamenii legii au probat ca ei au mai sustras, in perioada 2000 - 2006, si 12 aplice, valoarea totala a prejudiciului ridicindu-se la 6.000 euro. Precizam ca bunurile sustrase sint unicat si fac parte din categoria operelor de arta, cu drept de autor. La inceputul acestei saptamini, la propunerea lucratorilor de politie, Parchetul de pe linga Judecatoria Braila a confirmat inceperea urmaririi penale impotriva celor trei. Valoare prejudiciului a fost recuperata in proportie de 30%, iar cercetarile continua sub aspectul savirsirii infractiunii de furt calificat, cu autorii in stare de libertate.
La momentul spargerii, chiar si conducerea teatrului banuia ca este vorba de cineva din interior, explicind ca institutia este pazita de un portar si 4 pompieri pina la ora 15.00, iar dupa aceea paza este asigurata de agentii unei societati specializate. "Scarile intrarii B, de unde a fost furat candelabrul, sint folosite rar si, profitind de acest fapt, au reusit sa sustraga piesa, care este unicat. Este greu de crezut ca cineva din exterior a intrat, s-a chinuit sa duca la primul etaj scara din lemn, sa o monteze, apoi sa o duca la parter si sa plece cu acel candelabru, fara a fi observat de vreun angajat. Pina la proba contrarie, accept varianta ca ar fi vorba de cineva din exterior, insa astept rezultatul anchetei", ne-a declarat Veronica Dobrin, directorul Teatrului "Maria Filotti".
Categorie articol: 

Comentarii