Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaniolii de la "OCIDE Construccion" vor reabilita şi extinde Staţia de Epurare de la Însurăţei

S-a finalizat licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de Staţia de Epurare de la Însurăţei. Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP (Sistemul Eelectronic de Achiziţii Publice) câştigătorii licitaţiei sunt spaniolii de la "OCIDE Construccion", care s-au bătut în oferte cu alţi 9 constructori interesaţi de proiect. Potul acestei licitaţii este destul de mare, pentru că la mijloc sunt peste 14 milioane de lei (fără TVA). Mai precis, preţul de pornire a licitaţiei a fost de 14,74 milioane lei (fără TVA), iar spaniolii au câştigat contractul cu preţul oferit de 14,33 milioane lei, adică aproximativ 3,3 milioane euro, la care se adaugă şi TVA.
Licitaţia pentru acest contract a avut drept criteriu de atribuire "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic", durata contractului fiind de 30 de luni de la atribuire. De precizat că "OCIDE Construccion" cu sediul în Valencia va putea subcontracta o parte din lucrări. Compania are deja în derulare contracte în judeţele Tulcea şi Giurgiu, unde se ocupă de reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.
Reamintim că la finele anului trecut, CUP Dunărea şi autorităţile locale au organizat conferinţa de lansare a acestui proiect pe parte de infrastructură apă-canalizare cu o valoare de peste 95 milioane de euro (fără TVA). Termenul de finalizare a implementării proiectului expiră în 2014. Din valoarea totală a proiectului, 77,18% reprezintă grantul european prin Programul Operaţional Sectorial componenta Mediu.
Categorie articol: 

Comentarii