Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaţii verzi mai mult decât generoase pe trotuare recent reabilitate din zona Viziru

• locatarii străzii Radu Negru se plâng că alveolele din jurul copacilor sunt atât de mari încât încurcă circulaţia pietonilor • oficialii Primăriei spun că spaţiile verzi au fost readuse la dimensiunile pe care le aveau în urmă cu zeci de ani, atunci când a fost amenajat trotuarul

 

Deşi este absolut necesară, dată fiind starea mai mult decât precară a suprafeţei de călcare, repararea şi reamenajarea unor trotuare de pe raza municipiului nu este primită întotdeauna cu bucurie de locatarii zonelor unde sunt situate acestea. În cartierul Viziru, de exemplu, pe strada Radu Negru, în zona complexului Pistruiatu, a fost turnat covor asfaltic pe carosabil şi s-a intervenit asupra trotuarelor. În prezent, suprafeţele pietonale încă sunt în lucru, deoarece nu s-a finalizat turnarea asfaltului şi amenajarea completă a spaţiilor verzi. Felul cum a fost delimitată alveola respectivelor spaţii verzi este, însă, cea care îi deranjează pe unii dintre locatarii cartierului. Aceştia reclamă faptul că zona din jurul copacilor este exagerat de mare, pe cale de consecinţă spaţiul rămas efectiv la dispoziţia pietonilor fiind exagerat de mic. “E o piaţă în apropiere, iar doi inşi cu sacoşă în mână nu pot trece unul pe lângă celelalt pe fâşia aceea de trotuar rămasă după delimitarea cu borduri a spaţiilor verzi. Să vedeţi sâmbăta, când merge mai multă lume la piaţă, cum se circulă pe trotuarul ăsta. E circ în toată regula”, ne-a spus brăileanul Marius M.

Reprezentanţii Primăriei afirmă că trotuarul în cauză nu a fost “redesenat” de proiectanţii contractaţi pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor din zonă ci doar şi-a recăpătat forma iniţială, după refacerea spaţiilor verzi, care în ultimii ani fuseseră acoperite cu pământ sau chiar cu asfalt. “Spaţiile verzi nu sunt mai mari decât erau când s-a făcut acel trotuar. În timp, acestea nu şi-au mai păstrat delimitarea iniţială, însă acum, după ce s-a refăcut încadrarea cu borduri, ele sunt din nou vizibile. Oricum, când primim aviz de la Mediu pentru reabilitarea trotuarelor, ni se impune un anumit procent de spaţiu verde, pe care trebuie să îl respectăm, iar de acest aspect s-a ţinut cont şi la lucrarea de pe strada Radu Negru”, ne-a explicat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăilei.

Oficialii municipalităţii afirmă că trotuarul este mai accesibil acum pentru pietoni decât era înainte de reabilitare, când maşinile parcate una lânga alta limitau mult mai tare spaţiul de trecere.




Categorie articol: 

Comentarii